Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Árvízhelyzet: még magasabban tetőzik a Duna Nyomtatás E-mail
2013. jún. 07.
Képeink tegnap a délutáni órákban, ~660 centiméteres vízállás mellett és este 8 óra tájban ~670 centiméteres vízállás mellett készültek. Ma reggel 6 óra után néhány perccel a Duna vízszintje Vácnál elérte a III. fokú árvízvédelmi készültség elrendelő értékét (700 cm). A Duna ma elönti az Ady Endre és a József Attila sétányt. Az Országos Vízjelző Szolgálat által előrejelzett legfrissebb értékek alapján: a tetőzés a jelenlegi adatok szerint a hétfő reggelre várható, rekord értéken.Az előrejelzett adatok szerint ~791 centiméteren tetőzik majd (a tegnapi napon ez az érték még 780 cm volt), amely a 2006-os, rekord méretű árvíz vízoszlop magasságánál (767 cm) ~24 centiméterrel nagyobb. A hibatartományt tekintve a tetőzési érték legrosszabb esetben valamivel 800 centiméter felett lehet.


Most minden kézre, minden lapátra szükség lesz, hiszen az évszázad árvízét jósolják a szakemberek. Itt az idő, hogy összefogjon a város és közös erővel legyőzzük a közelgő árhullámot. Nem lesz egyszerű, de, ha meg sem próbáljuk akkor biztosan elbukjuk ezt a küzdelmet!

Legyen Ön is LEGÉNY a gáton!


Diákok és óvodások is tevékenykedtek a gátépítésben

A közelmúltban megválasztott váci diákpolgármester, Bretus Borbála, a Boronkay György Műszaki Középiskola tanulója, valamint az intézmény igazgatója, Fábián Gábor is a legismertebb közösségi portálon keresztül buzdította az iskola diákjait, hogy csütörtökön a váci komp kikötőjénél reggel 8-kor csatlakozzanak az árvízi védekezésben részt vevő önkéntesekhez, lehetőleg munkára alkalmas ruházatban. Meglehetősen sokan csatlakoztak a felhíváshoz, akár csak a Madách Imre Gimnáziumból. Az utóbb említett intézményből megközelítőleg háromszáz tanuló vette fel a küzdelmet az ár ellen.

2013. június 6-a, délután:

Fotók: Erdélyi Dominika

A Király Endre Ipari Szakközépiskola,Szakiskola és Kollégium tanulói az intézmény igazgatójával együtt dolgoztak. Az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola részéről szerdán huszonhat, míg csütörtökön hatvan segítő érkezett, míg a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola két nap alatt hetven diákja tevékenykedett a Duna-parton. A váci Bernáth Kálmán Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát szerdán hatvan, csütörtökön pedig már száz tanuló képviselte. A Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a szerdai napon harminc-negyven fővel volt jelen, míg másnap három osztály egész, kilenc pedig részidőben dolgozott úgy, hogy közben az iskolában megszervezték számukra az év végi lezárások, javítások lehetőségét is. Az Selye János Humán és Zeneművészeti Szakközépiskolából nyolcvanegy diák segítette a munkát a két nap alatt. Nemcsak ez a korosztály vette ki azonban a részét az árvíz elleni védekezési munkálatokból: óvodások is voltak az árvíz által veszélyeztetett területeken, elvégre az összefogás és a közösségi szellem kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni!

2013. június 6-a, este:

Fotók: Neugam Szabolcs

A váci védvonalakon rengetek önkéntes mellett számtalan rendőr és tűzoltó, illetve több katasztrófavédelmi szakember dolgozik. Mint arról a tegnap este folyamán beszámoltunk a polgármester sajtótájékoztatója alapján: mintegy 100 cigány fiatal, 200 rendőrhallgató és 20 újabb tűzoltó is érkezett a védvonalakra a csütörtöki nap folyamán.

Folyamatosan érkezik az erősítés

A legfrissebb információink szerint, melynek forrása a www.tuzoltosag.info (a tűzoltók által szerkesztett hírportál): a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából 154 fő indult Vácra, az árvízi védekezési munkálatok segítésére. Baranyából - Pécsről, Komlóról, Szigetvárról, Mohácsról és Siklósról - 114 tűzoltót a Pest megyei Vácra vezényeltek. A nógrádiak Vácon fognak részt venni az árvízvédelmi munkálatokban.

Most minden kézre, minden lapátra szükség lesz, hiszen az évszázad árvízét jósolják a szakemberek. Itt az idő, hogy összefogjon a város és közös erővel legyőzzük a közelgő árhullámot. Nem lesz egyszerű, de, ha meg sem próbáljuk akkor biztosan elbukjuk ezt a küzdelmet!

Legyen Ön is LEGÉNY a gáton!

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat