Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Árvíz után: értékelt a városvezetés Nyomtatás E-mail
2013. jún. 18.
- Minden elismerésem és csodálatom a városé azért az összefogásért, közös gondolkodásért és cselekvésért, amit megtettek ebben a két hétben. Példaértékű volt – hangzott el Fördős Attilától, Vác város polgármesterétől a Városházán hétfő délután megtartott sajtótájékoztatón, melyet Mokánszky Zoltán alpolgármesterrel és Deákné dr. Szarka Anita jegyző asszonnyal közösen tartottak. A polgármester szavaiban reményét fejezte ki arra irányulóan, hogy az elmúlt napok összefogása a későbbiekben is jellemző lesz Vác városára és a legfontosabb feladatokban - ide értve a mélygarázs térfelszínének a napokban induló rendezési munkálatait - ismét egységbe tud majd forrni a város lakossága.

A polgármester röviden összegezte az elmúlt hétvége eseményeit, miszerint: az ár levonulását követően a helyreállítási munkálatok, a takarítás, fertőtlenítés jó ütemben zajlott, továbbá a rendkívül jó időnek köszönhetően a Gombás-patak felett átívelő Kőszentes hidat a tervezettnél korábban (vasárnap 21 órakor) át tudták adni a forgalomnak.

Mint azt Fördős Attilától megtudtuk, a váci polgárok számára - igény esetén - még lehetőség van meghatározott mennyiségű fertőtlenítő szer átvételére a Városházán. (Az átvételhez szükség van a lakcímet igazoló hatósági igazolványra.) - A tűzoltóság továbbra is segít a víz kiszivattyúzásában ott, ahol szükség van rá és kérik. Keressék őket bizalommal – hangzott el a polgármestertől. (A Váci Tűzoltóparancsnokság a 06-27/314-005-ös számon érhető el közvetlenül – a szerk.)


Mokánszky Zoltán alpolgármester szintén köszönetet mondott a város lakóinak a példaértékű összefogásért. - Itt is láthatjuk, hogy nem csak a város számíthat ránk, hanem mi is számíthatunk a város polgáraira – hangzott el az alpolgármestertől, aki hozzátette: rengeteg helyről - cégektől, üzletektől, szervezetektől – kapott felajánlásokat a város a nehéz helyzetben.
A támogatók teljes névsorát itt olvashatják: Aréna Étterem, Cserepka Márta, CBA Vác Rasman Miklós, Pingvin Cukrászda, Infopress Group Hungary Nyomdaipari Zártkörűen működő Rt., Korall diszkont, Majoros László, Irisz csempe Kft., Prontvai Sándor, Rubra Art Lounge, Barlang Étterem, Giusseppe Pizzéria, Vácfruit Kft., Hungest Kft., Váci Hit Gyülekezet, Váci Kajak-Kenu Baráti Társaság, Fidesz Gödöllő, Nagytarcsa Polgármesteri Hivatal, Rákosmenti Önkéntes Polgárvédelmi Szervezet, Szent Anna Karitas Vác, Deákvári Pékség, Ritzl Pékség, Váci Tesco, Remete Étterem, Hunnia Pékség, Manna, Vác, Spar, Vác, Coop, Váchartyán, Baptista Egyház, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Floch Cukrászda, Invitel Zrt., Malév Repülőklub, General Elektrik Fót, Kartali Mezőgazdasági Szövetkezet, Nagykőrösi OTP, Rongyosok Kult. És Hagyományőrző Egyesület, Viktória Mentőszolgálat, Jehova Tanúi Szigethalom, Karinthy Frigyes Gimnázium, Károlyi István Gyermekvédelmi Intézet Fót, Móricz Zsigmond Gimnázium, Bátonyterenye Járási Hivatal és polgármestere, Patika Egészségpénztár, Állami Számvevőszék, Pest Megyei Kormányhivatal, Somogy megyei Gyermekvédelmi Intézmény, Állategészségügy Kormányhivatal, Reál Cargo Kft., HUNGAROFROST, FŐTAXI, Agsax Kft., Borsod Polgárőrség, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, IMI International, BME, Közép-Dunavölgyi Igazgatóság, Siemens, Aggteleki Nemzeti Park, Fertíilia Kft., Heves Kormányhivatal, Inform Média Kft., Magyarországi Hitközösség, Batsányi János Gimnázium, Rexel Mo. Kft., Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, Makó Önkormányzat, Csongrád M. Kormányhivatal, Fidesz Gödöllői Szervezete, Reform. Szeretetszolgálat, Érd Állatvédelmi Szolgálat, Sátoraljaújhely http, Sági és Társa Kft., Fót Gyermekközpont, Magyaratád Polgármesteri Hivatal, Tápiószecső ÖTE, Miskolci Önkormányzat, Nógrádsáp Önkormányzat, Komlóska Önkormányzata, Gyömrő önkormányzata, Gábor Dénes Főiskola, Logmein Kft., Kóka ÖTE, NKE, Cserkészek FKI, FKI Védelmi Bizottság Munkacsoportja, Sülysáp Önkormányzata, valamint Pálháza Polgármesteri Hivatala.

Mokánszky Zoltán emellett mindenkinek köszönetet mondott, aki a város megmentésében bármilyen módon szerepet vállalt.
Az alpolgármester végezetül kiemelte a váci iskoláknak a védekezésben betöltött fontos szerepét. Hozzátette: közel 50 diákot fognak jutalom üdülésben részesíteni.

Deákné dr. Szarka Anita jegyző asszony - kiegészítve az alpolgármester gondolatait - elmondta, hogy a jutalom üdülés Balatonfenyves polgármesterének Lombárd Gábornak nagylelkű felajánlása révén valósul majd meg. Az ezzel kapcsolatos részletek egyeztetése folyamatban van.

A jegyző asszony ezt követően néhány szóban, számokban tett említést az árvízi védekezésről: a váci Duna-szakaszon összesen 1320 méteren folytak a védekezési munkálatok. Mindösszesen 4800 köbméter homokot töltöttek be 418 ezer homokzsákba. Az I. fokú árvízvédelmi készültség megszűntetésére június 14-én a nap folyamán került sor. Az utolsó ülését a hétfői napon tartotta a Helyi Védelmi Bizottság Maruszki Gábornak, a bizottság elnökének vezetésével. A védekezési munkálatok napi szinten mintegy 8 millió forintot emésztettek fel, továbbá a helyreállítási munkálatok is mintegy 100 millió forint körüli összegbe kerültek/kerülnek a városnak.
Mint azt Deákné dr. Szarka Anitától megtudtuk: a legfontosabb feladat most a Vis maior pályázat leadása, amelyre a helyreállítástól számított 7 napon belül van lehetősége a városvezetésnek. - Ez az adott határidőn belül, a keddi napon meg is történik – tette hozzá a jegyző asszony. A következő lépésben 30 napon belül egy műszaki bizottság érkezik a városba és felmérést végez a támogatásra való jogosultságra irányulóan. Ezt követően kaphatja meg a város a kárigényben benyújtott összeget – tudtuk meg.

A polgármester egy kérdésre válaszolva elmondta: hogy a parkolás továbbra is ingyenes a városban, sőt, a parkolás végleges ingyenessé tételét tervezik rendkívüli napirendi pontként tárgyalni a csütörtöki testületi ülésen.

Fördős Attila végül, de nem utolsó sorban a sajtónak is köszönetet mondott a folyamatos és korrekt tájékoztatásért.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat