Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Árvíz 2013
Példaértékű összefogás a város védelméért
2013. jún. 10.
Amikor a Helyi Védelmi Bizottság vasárnap 11 órai ülését követően a polgármester kérésére felhívást intézünk Vác város polgáraihoz - miszerint: homokzsákoló önkéntesekre van szükség -, akkor a lakosság a korábbi napokhoz hasonlóan ismét valami hihetetlen, példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot. A Földváry téren rövid idő alatt 150-200 ember gyűlt össze, hogy háttérmunkájával segítse a gátakon dolgozó szakembereket.
 ... bővebben » 
 
Tetőzés után lassú apadás
2013. jún. 10.
Vasárnap az esti órákban sikerült beszélnünk Fördős Attilával, Vác város polgármesterével, aki kérésünkre az aktuális árvízi helyzetről tájékoztatott. Mint a polgármestertől megtudtuk: a délután, illetve kora este folyamán Ürmösi Károly tűzoltóparancsnokkal végig járták a Duna-parti sétányokon található házakat és felmérték a helyzetet. - Arról, hogy mely házak esetében kell a lakóknak ideiglenesen elhagyni a lakóhelyüket, a tűzoltóparancsnok, mint szakember határozott - nyilatkozta Fördős Attila, aki pontos adatokat ezzel kapcsolatosan hétfő délelőttre ígért.
 ... bővebben » 
 
Vác mindenre felkészült: ideiglenes lakóhely-elhagyásra kérik a sétányokon lakókat
2013. jún. 09.
Ma 11 órakor a Városházán a Helyi Védelmi Bizottság rendíkvüli ülést tartott, amelyen arról döntöttek, hogy a Liszt Ferenc az Ady Endre és a József Attila sétányokon lakókat ideiglenes lakóhely-elhagyásra kérik. Akinek nincs más alternatívája, a városi sportcsarnokban tudják elhelyezni. A lakókat nyilatkoztatták; a házakban nem maradhatnak nők és gyerekek - férfiak közül is csak azok, akik szivattyút kezelnek, tudtuk meg 13 óra előtt néhány perccel Fördős Attila polgármestertől, aki elmondta továbbá, hogy a gátakat továbbra is védik a szakemberek, akik kitartanak a végsőkig.
 ... bővebben » 
 
Fördős Attila: Gátat fel nem adunk!
2013. jún. 09.
Ma 10 óra előtt néhány perccel nyilatkozott szerkesztőségünknek Fördős Attila, Vác város polgármestere az aktuális árvízi helyzetről. Mint a polgármestertől megtudtuk, a védvonalakon egyelőre minden rendben van, bár vannak kisebb-nagyobb szivárgások, amelyek azonnali, szakszerű beavatkozást igényelnek, de ezeket a jelen lévő szakemberek elvégzik. - Dél körülre várjuk a tetőzést. Az elv pedig: Gátat fel nem adunk! - hangzott el Fördős Attilától.

 ... bővebben » 
 
Tetőzés Vácnál: nem sokkal lesz 800 cm felett a Duna vízszintje
2013. jún. 09.
Néhány perccel 9 óra után szerkesztőségünk ismét megkereste az Országos Vízjelző Szolgálatot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nagyjából a beszélgetésünkkel egy időben zajlik a Duna tetőzése Nagymarosnál ~750 centiméteres vízállással, illetve rövid időn belül Vácon is tetőzik a folyó. A tetőzés Vácnál nem sokkal 800 centiméteres vízoszlop magasság felett várható.
 ... bővebben » 
 
A végsőkig küzdenek az ár ellen
2013. jún. 09.
Tegnap este 21 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Vácon a Barabás utcában. Az aktuális árvízi helyzetről Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke; Branyiczky Márk, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott irányítója; valamint Fördős Attila, Vác város polgármestere számolt be a jelen lévő helyi és az országos sajtó képviselőinek.
 ... bővebben » 
 
Sződliget honvédségi erősítéssel készül a tetőzésre
2013. jún. 09.
Ma reggel sikerült elérnünk telefonon Juhász Bélát, Sződliget polgármesterét, akit az ottani árvízhelyzetről kérdeztünk. A polgármester elmondta szerkesztőségünknek, hogy a tegnap előrejelzettől körülbelül 10 centiméterrel magasabb vízszint melletti tetőzésre számítanak. Éppen ezért hajnali 1 óra tájban segítséget kért a honvédségtől, majd 2 óra körül 50 katona érkezett a sződligeti védvonalakra, akik jelenleg 58 tűzoltóval együtt dolgoznak a védvonalakon.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17 - 24 / 59

 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat