Vác OnlineKERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSABarna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI MÁNIA
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Látszik az e-kereskedelem növekedésének vége? Nyomtatás E-mail
Nem mindenki marad talpon a webáruházak közül.A nagy nyugat-európai országokhoz képest a kelet-közép európai országokban, a piacok kis méretéből adódó korlátok – nem is szólva a nyelvi akadályokról, esetleg kulturális különbözőségekről – a mögöttünk hagyott évtizedekben nagyjából kialakultak már a hagyományos kereskedelemben. A lehetőségeket sokan felismerték az e-kereskedelemben, és úgy tűnik ebben a vonatkozásban a kelet-közép európai piacok még némi növekedéssel kecsegtethetnek. A nagy kérdés csupán az: marad-e hosszútávon a tendencia?

Az elmúlt év tapasztalatai és a várható folyamatok

A fentiekből is kiderült, hogy a hazai illetve kelet-közép európai piacok közös jellemzője a megosztottság. A rendkívüli mértékben tagolt kis méretű piacokon, a nagy méretű és már nemzetközi lefedettségű online kereskedők számára nehéz terjeszkedni, mert minden országban gyakorlatilag elölről kell kezdeni az építkezést. Bár utóbbiakból adódóan Magyarország és Kelet- Közép Európa nem kifejezetten vonzó a nagyobb online kereskedők számára, a körülmények viszont egyelőre még a helyi vállalatoknak dolgoznak. Ma egy webshop készítése már félmillió forint alatt megoldható, ami azt jelenti, hogy akár egy egyéni vállalkozó is indíthat webáruházat. A felhasználók elérése pedig a közösségi média segítségével még kellően olcsó.

Növekvő e-kereskedelem, tapintható korlátok

2016 végén látott napvilágot az a felmérés, amely szerint az online piac forintban kifejezve több mint 300 milliárdot. A kutatás szerint az e- kereskedelem durván háromszor gyorsabban bővült a teljes hazai kiskereskedelemnél. A szakemberek egyébként már akkor felhívták a figyelmet arra, hogy az akkori növekedési ütem lassacskán elérte a korlátait. A növekedési korlátok jelei tehát már ekkor látszódtak, és sokak számára úgy tűnt, hogy szektor 2017-ben jelentős kihívások előtt áll. A várakozásokkal ellentétben a tendencia mértéke elmaradt a várttól, de a „karácsonyi szezonhoz” hasonló alkalmak továbbra is kedvező irányba mozgatják a piacot.

Nem mindenki marad talpon az online piacon!

A 2018 közepén levonható konklúziók alapján kijelenthetjük, hogy e-kereskedelem a vállalkozó szellemű hazai törekvőknek Európai Uniós kitekintésben még nagy lehetőségekkel kecsegtet. Míg az elmúlt évben a hazai e-kereskedelmi piac meghaladta a 425 milliárd forintot, addig az európai piac is jócskán tartogat lehetőségeket. Nem véletlen, hogy a már kiépült és jól menő hazai cégek – mindenekelőtt az elektronikai cikkek, a használt ruhák vagy éppen a kisállattartás különböző termékeinek vonatkozásában – sikeresen terjeszkednek az Európai Unióban. A szakemberek ugyanakkor úgy vélik, az erre érett hazai cégeknek érdemes minél előbb meglépni a külföldi piacnyitást, mert a 2016-2017-ben is tapasztal kedvező viszonyok nem fognak örökké tartani. Nem pusztán arról van szó, hogy egyre több régiós szereplő jelenik meg az e- kereskedelemben. Amennyiben valaki képes az ügyfélszolgálati és marketingkérdések hatékony megoldására, az még mindig többéves versenyelőnyre tehet szert a nagy szereplőkkel szemben.

Még kiaknázható, de már nem könnyű terep!

A 2018-as év közepén kijelenthetjük, hogy az e-kereskedelemben még mindig rengetegen látnak lehetőséget, ám a szakemberek szerint óriási tévedés lenne azt gondolni, hogy könnyű terepről van szó. Az e-kereskedelemben már jártas vállalkozók szerint a magyar piacon nem annyira az új, mint inkább a visszatérő vásárlókra lehet építeni. Ehhez azonban a folyamatos trendkövetésre és állandó innovációra van szükség.
Megosztás
 
 
The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail

   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat