Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI SHOP
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Így készült az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu | Látszódj VELÜNK! 2018

 
Félmillióan is utazhatnak vonattal a hosszú hétvégén - Érdemes elővételben megvenni a vasúti jegyet Nyomtatás E-mail
2018. nov. 02.
Mindenszentekhez, Halottak napjához, a munkaszünethez és az őszi iskolai szünet végéhez igazodva változik a vonatközlekedés rendje: október 31-én a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Négy nap alatt ötszázezer utasra számít a vasúttársaság, ezért már ma érdemes elővételben megvenni a menetjegyeket és helyjegyeket. A hosszú hétvégén is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel az utasok, ezenkívül vasárnap délután mentesítő vonat indul Győrből a fővárosba, valamint Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre a TELEVONAT is közlekedik.


Kattints a részletekért!


A MÁV-START a hosszú hétvégén a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül is több mint 200 InterCity-t indít. Ezeken a jelentős felkészülés és a növelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek a vonatok, ezért érdemes elővételben, utazás előtt legalább egy nappal megvenni az InterCity menet- és helyjegyeket. Az InterCity vonatok mellett a közlekedő gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

A hosszú hétvégén a helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai október 31-én kora délutántól a MÁV-csoport honlapján megtekinthetőek. Az adatokat – tájékoztató jelleggel – naponta háromszor frissíti a MÁV-START. Kérjük az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a még szabad ülőhelyes InterCity-kről!

A legnagyobb utasforgalomra a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony és Budapest–Cegléd–Szeged vonalakon számít a vasúttársaság. A MÁV-START vasárnap 15:35-kor mentesítő vonatot indít Győrből Budapestre; a 400 ülőhelyes, modern, akadálymentesített FLIRT motorvonat Komárom, Tata, Tatabánya, Kelenföld állomásokon is megáll. A Budapest–Nyíregyháza–Záhony vonalon azonban – a pályafelújítás miatt – a Nyíregyháza–Debrecen–Budapest viszonylatú TELEVONAT-on kívül nincs lehetőség mentesítő vonat indítására azokban az időszakokban, amikor a legnagyobb utasforgalom várható. Egyes minőségi távolsági vonatok, melyek egyben nemzetközi viszonylatokban közlekednek (pl. a railjetek, EuroCity-k) szintén nem erősíthetőek.

Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni tavaly december óta, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A nagyarányú kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger/Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza és Budapest–Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt napi 148 vonat utasai élhetnek.

A nyírségi megyeszékhelyről Debrecenen át a fővárosba tartó utasforgalom egyenletesebb elosztása érdekében szeptember végétől vasárnapi közlekedési napokon, a délutáni csúcsidőszakban TELEVONAT néven indult új távolsági járat – egyelőre kísérleti jelleggel. Kizárólag speciális, úgynevezett TELEVONAT-jeggyel vehető igénybe, melynek ára rendkívül kedvező: Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül, de még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló (automata vagy online) csatornák valamelyikén keresztül váltja meg jegyét. November 4-én a TELEVONAT is megerősítve, mintegy 600 ülőhellyel indul Nyíregyházáról. Az eddigi tapasztalatok alapján erre a vonatra is érdemes elővételben jegyet váltani – jegykiadó automatából, a MÁV-csoport honlapján a menetrendi keresőből vagy a Vonatinfó applikáció segítségével.

Elővételi és kedvezményes jegyvásárlás

Akár félmillióan is vonatra szállhatnak a hosszú hétvégén, ezért a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat 5 százalékos kedvezménnyel, vagy vegyék igénybe – 10 százalékos kedvezménnyel – az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható (szintén 10 százalékkal olcsóbb) e-vonatjegyet. A kedvezmények a Vonatinfó alkalmazásból néhány kattintással, gyorsan megvásárolható e-vonatjegyekre is érvényesek.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33%-os hétvégi kedvezményt október 31-én 10 órától november 4-én éjfélig, a rá következő hétvégén november 10-én 10 órától 11-én éjfélig vehetik igénybe. Ekkor a november 2-i munkaszüneti nap 10-i ledolgozása miatt a forgalmi rendben is változásra kell számítani: november 9-én a munkanapra, 10-én – az áthelyezett munkanap miatt – a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.

A vonatok forgalmi változáshoz igazodó indulási és érkezési időpontjait a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a menetrendi keresőben böngészhetik az utasok, illetve tájékozódhatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon is. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es sz
Megosztás
 
 
Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat