Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MoziShop
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Így készült az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu | Látszódj VELÜNK! 2018

 
"Én nagyon szerettem Vácot, de most már hányingerem van tőle" Nyomtatás E-mail
2015. okt. 13.
Erős mondat a fenti kijelentés, de ennél is erősebb mindaz, amit ezen felül egy találkozó keretében szerkesztőségünknek elmondott az a hölgy, aki korábban Vác város egyik sportintézményében dolgozott. Varnyaczki Rita elöljáróban annyit mondott a telefonba, hogy számos olyan információval tud és szeretne szolgálni lapunk számára, amely még a kopasznak is hajmeresztő. A beszélgetés megtörtént, s keretében számos, további, tisztázandó kérdés merült fel újabb és újabb érintettek neveivel, akik megkérdezése nélkül nem kerek egész ez a történet. Emiatt húzódott is időben a megjelenés. Így sokan már-már azt is feltételezték, hogy szerkesztőségünket megfenyegették, vagy lefizették. Ezeket a feltételezéseket korábban már elutasítottuk egy külön írásunkban, most pedig megkérdőjelezhetetlenül rácáfolunk azzal, hogy a következőekben megjelenítjük a Varnyaczki Rita által elmondottakat, illetve természetesen - a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében - igyekszünk valamennyi érintettet is megszólaltatni.- A telefonban arról beszélt nekünk, hogy számos hajmeresztő információval rendelkezik, melyek utalnak arra, hogy valóban vannak visszásságok a váci uszodában, és nem csak ott... Először arra lennék kíváncsi, miért kereste meg szerkesztőségünket, mint egykori alkalmazott?

- Nézze, engem néhány napja kirúgtak, s tették mindezt úgy, hogy betegállományban voltam. Állítólag én aláástam a főnököm, Zábó Edina vezetői tekintélyét. A magatartásom miatt pedig nem akarnak végkielégítést fizetni. De én ezt nem hagyom annyiban, munkaügyi perre viszem a dolgot és mindenütt elmondok mindent, amit tudok.

- Nos, mivel nem tudom, mi az, amit Ön tud, miről szeretne beszélni konkrétan, így nagyon kérdésekkel sem készültem. Vágjon bele, aztán majd közbekérdezek.

- Rendben. Tudja én 7 évet dolgoztam a jelenlegi felállásban, takarítóként. Amikor a Holding elindult, akkor kezdődtek a problémák. A megfélemlítés és megfenyegetés nem ismeretlen a dolgozók számára csakúgy, mint az, hogy ha probléma van valakivel, azt nem csak neki mondják el, hanem egy meeting keretében, mindenki előtt megszégyenítik. Én ebben nem voltam partner.
Ide kapcsolódik, hogy egy időben voltak még rejtett kamerák is az uszodában, melyet egy éjszaka leple alatt internet-szerelés címszó alatt telepített egy cég az intézményben. Ezzel a cél a dolgozók megfigyelése, lehallgatása volt. Aztán mikor ezt felfedezték a dolgozók, akkor lett szólva Tar Györgynek. A kamerákat ezután leszerelték, de még egy ejnye-bejnye sem történt. Pedig valaki erre is engedélyt adott... Ezután írattak alá velünk egy papírt, hogy jogos a kamera elhelyezés - a műszakiban még van is egy kamera. ...és nem ez volt az egyetlen papír, illetve szerződés, amit utólag készítettek, írattak alá... Sőt, van olyan papírom, amelyen az én aláírásom szerepel ugyan, de nem én írtam alá...

- Elég érdekes, amit mond. Engem az érdekelne, mit tud az "Visszásságok a váci uszodában? - pro és kontra" című írásunkban említett, a Merkantil Banktól lízingelt eszközökről, például a sátortetőről? Dr. Tar György és Zábó Edina ugyanis azt nyilatkozta szerkesztőségünknek, hogy a Holdingnak, illetve tagvállalatainak semmi köze ehhez a beszerzéshez, arról a vízilabdásokat kell megkérdezni.

- Az érdekes, pedig a sátortető ügyében ők egyeztettek - igaz nem Zábó Edina, hanem egy másik személy. Erre azt tudom mondani, hogy mutassanak papírokat. Mutassák meg a papírokat mindenről. Úgy tudom, hogy a bankkal sem ment minden olyan simán...

- A bank az valóban egy érdekes eleme a történetnek. Mi beszéltünk ez ügyben a Merkantillal, ahol már az érdekes volt, hogy már a telefonos ügyfélszolgálaton a telefont felvevő egyik kolléga számára sem volt ismeretlen a történet. Az általa kapcsolt úriember pedig arról beszélt, hogy ő információkat számunkra nem adhat ki, azonban minden papírt maradéktalanul rendelkezésre bocsátanak abban az esetben, ha az ügyben például ha egy rendőrségi vizsgálat keretében érkezik hozzájuk egy erre irányuló megkeresés. Szóval érdekes így ez a dolog... De térjünk akkor most vissza ahhoz, hogy Önt elküldték. Nem lehet, hogy most csak indulatból beszél és túl élesen bírálja egykori munkahelyét?

- Nézze, lehet, hogy most indulatos vagyok, de az igazságot nem fogom elferdíteni. Amiket elmondok az igaz, mindent vállalok, amit mondok. Én egy egyszerű ember vagyok, akikről beszélek, azok pedig igen nagy lovon ülnek, ahonnan le kellett volna már ereszkedniük régen. Leginkább Zábó Edinára gondolok, akiről talán kevesen tudják, hogy amellett, hogy Vácott bérelnek neki egy lakást, költségtérítést, benzinpénzt kap úgy, mintha Marcaliból járna be. Havi százezer forint körüli összegről beszélünk csak úgy, a semmire.
Aztán az uszoda és a sportcsarnok anno az iskoláknak épült, de most mindent átvett a kézi- és a vízilabda. Nem az iskolák érdekét képviseli már ez az egész. Régen nem kellett fizetni mert ugye sportváros Vác, vagy mi. Most meg kell és van akinek a sportcsarnokban 30 ezer a bérleti díj, van akinek csak 15 ezer érdekes módon. Az uszodában is felemelték a díjakat. Aztán amikor a siketektől jöttek, hogy kedvezményt kérjenek Zábó Edina elküldte őket, mondván, ez nem az ő feladata. Kérdem akkor, hogy kié?
Aztán arról is szó volt, hogy már a sportcsarnok dolgozóit is az uszoda tartja el. Ez is érdekes... Kevesebb lett a fizetésem, mint volt... Most pedig mellőztek, de én nem voltam hajlandó aláírni semmit és - mint mondtam - perre viszem a dolgot.

- Erős gondolatok, amiket megfogalmazott, most tegyük félre az uszodát egy kicsit, mert ugye arról beszélt, hogy nem csak ott tapasztalhatók problémák.

- Valóban. Úgy látom, hogy mindenütt vannak gondok. De ezekről nagyjából beszéltünk is. Talán a beszerzésekről annyit még elmondanék, hogy az uszodai sátortetejének beszerzésével kapcsolatos iratokkal egyetemben a sportcsarnok tetőfelújítása kapcsán is érdemes lenne kikérni papírokat, számlákat. Érdekes lehet, hogy miként, hova mozogtak a TAO-s pénzek. Ezekkel kapcsolatban érdemes lenne Pető Tibort is megkérdezni.
De ezen felül ott van még a Bodonyi Béla által működtetett büfé a sportcsarnokban. Bizonyára azt is kevesen tudják, hogy Bodonyi úr azt fájdalomdíjként kapta meg.

- Hogy érti, hogy fájdalomdíjként?

- Úgy, hogy Bodonyi Béla nem azért mondott le a fociban a vezetői posztjáról, mert rákos beteg lett, hanem azért, mert le kellett mondania, ugyanis az általa és társai által félrevezetett, a váci futball csapatot megvásároló John Marshall nemzetközi szinten pert nyert ellene. Lemondásáért pedig a büfét kapta fájdalomdíjként.
De nagyon sok minden van még itt, amelyről fogok még beszélni a bíróságon is. Arról, hogy mennyi összefonódás van a háttérben. Rokonok, haverok kapnak meg munkákat, amelyek aztán nincsenek korrektül elvégezve, illetve van olyan része a munkának, amire már nem marad pénz érdekes módon...
Megmondom őszintén magának, én jobbikos voltam, bennük láttam lehetőséget, hogy ők rendet tehetnek, de sajnos nem elég erősek ehhez, pedig valakinek itt rendet kell tennie.
Fördős Attilát sajnálom, mert egy nagy bábú ebben az egészben, s ami zajlik az egy ilyen nagy MIÉP-es embernek szégyen. Voltak szakemberek akiket felkértek anno, hogy dolgozzanak a Holding alatt, de ezzel a felállással akinek esze volt, nem vállalta.
Aztán meg lehet nézni, kiknek a rokonai dolgoznak itt-ott a holdudvarban. A jogászom is megmondta, itt olyan összefonódások vannak, ezt a polgármester úr is megerősítette, amikor beszéltünk. A jogászom pedig azzal "vigasztalt", hogy nehéz menet lesz, készüljek fel. De én most azt mondom, hogy ezt végig fogom csinálni, kitartok. Engem fenyegethetnek, én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy kiderüljön az igazság.

***

A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében e-mailben megkerestük dr. Tar Györgyöt, a Váci Városfejlesztő Kft. igazgatóját; Zábó Edinát, a Váci Uszoda és Strand vezetőjét; Pető Tibor alpolgármestert; valamint Bodonyi Bélát, és arra kértük, reflektáljanak a fentiekre. Reakció eddig dr. Tar Györgytől érkezett, ezt az alábbiakban Olvasóink elé is tárjuk:

Tisztelt Szerkesztőség!

Reakciómat az alábbiak szerint közlöm:

Többszöri írásbeli figyelmeztetéseket követően az elmúlt hetekben került sor Varnyaczki Rita felmentésére takarítónői állásából. Az általa elmondottak mindenféle tényszerűséget nélkülöző vádaskodások, melyekre színvonalukat tekintve nem kívánok reagálni.

Üdvözlettel:
dr. Tar György
ügyvezető igazgató

Váci Városfejlesztő Kft.

Természetesen, amennyiben a későbbiekben a további megkeresettektől is érkezik reakció, azt is közzétesszük.
Megosztás
 
 
Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat