Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Díjazott váci Primások Nyomtatás E-mail
Az országos előtt egy héttel, november 25-én, pénteken került sor a Regionális Prima Díjak illetve a Regionális Prima Különdíjak ünnepélyes átadására Budapesten. A díjazottak között több, váci érdekeltségű, érintettségű, a város közéletében betöltött szerepével kiérdemelt személy is van.A Regionális Prima díjakat hat kategóriában – színház- és filmművészet, képzőművészet, sajtó, sport, zeneművészet és népművészet – ítélte oda a zsűri. A különdíjasokat ugyancsak hat kategóriában választották ki. A nyertesek személyéről az előkészítő bizottság javaslata alapján a szakmai zsűri mellett a Prima Primissima Alapítvány és a Vállalkozók Országos Szövetségének Közép-Magyarországi Regionális Szervezete közösen döntött kibővített elnökségi ülés keretében.

A Közép-magyarországi Regionális Prima Díj 2011-ben, sport kategóriában Kanyó Zsolt, kerekesszékes atlétáé lett, aki már javában készül a jövő évi paralimpiára. Kanyó Zsolt 1977-ben született Pásztón. 2004-ben egy autóbalesetben eltörött a gerince és kerekesszékbe kényszerült. Egy sorstársa tanácsára kezdett el  súlyzózni ágyon ülve, hogy erősítse felső testét. 2006-ban a Magyar Paralimpiai Bizottságának köszönhetően megismerkedett Szikora Gyula edzővel, aki elvállalta felkészítését a versenyekre és a váci Reménység Sportegyesület első kerekesszékes dobóatlétája lett. Ugyanazon évben, augusztusban, a váci rendezésű Német Miklós gerelyhajító versenyen megszerezte első aranyérmét. A következő évben még felvette a súlylökést és a diszkoszvetést is a  dobószámok közé. A 2011-es esztendő az új-zélandi  világbajnoksággal kezdődött számára. Ezen új egyéni csúccsal az ötödik helyen végzett gerelyhajításban. Jelenleg a londoni paralimpia kvalifikációjának megszerzésére készül, amire nagy esélye van.


A Regionális Prima Különdíj nyertesei között van Leftusz Katalin – építészet és építőművészet kategóriában. Minden bizonnyal az idei lesz számára a legemlékezetesebb névnap hiszen éppen Katalin napon vehette át az elismerést a váci építész, aki ráadásul – mint az az életútjából kiderül – néhány nappal korábban, november 21-én ünnepelte harmincötödik születésnapját is. Soha jobb születés- és névnapi meglepetést a számára.
A Vácott született Letfusz Katalin építészeti tanulmányait már középiskolában, a budapesti  Vági István Építőipari Szakközépiskolában megkezdte. Az építészet iránti elfogultsága, a családi hagyományoknak és saját nagyfokú érdeklődésének köszönhető. A családban édesapja és nagyapja is az építész szakmát képviselte. Ez ösztökélte, hogy okleveles építészmérnök legyen. Tervezései alapján megbízást kapott nagyobb közintézmények megvalósítására, mint a váchartyáni orvosi rendelő és annak szolgáltató épületei. Munkái közül a legkiemelkedőbb Váckisújfalu község központ megtervezése, mely összetett tervezési feladat volt, ami tartalmaz kultúrházat, színpadot és egy szaletlit. Tervei alapján létrejött községközpont nem csak a falu arculatát hanem kulturális életét is megváltoztatta. Munkájával nagyban hozzájárult Vác és környéke infrastrukturális fejlődéséhez, melyek mind esztétikailag, mind strukturálisan is igen kiváló kivitelezést kaptak.

Az Év Vállalkozói díját Csepreginé Nagy Ildikó, az Interveniál Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, a Meg-Csí-pi-pi gyorsétterem üzletvezetője, a Vendégvárók Váci Egyesületének alelnöke kapta. A 2011. évi Regionális Év Vállalkozói díjában pedig Furucz Zoltán, a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Váci Napló újság főszerkesztője, kiadója részesült.

Minden díjazottnak ezúton is szívből gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk ezúton is!

Alábbi képünkön a váci díjazottak láthatók:Olvasóink figyelmét pedig ezúton hívjuk fel arra, hogy a Magyar Televízió december másodikán, pénteken este közvetíti az országos Prima-Primissima díjátadó ünnepséget, melynek a Művészetek Palotája ad otthont. A díjazottak között pedig láthatjuk Vác város díszpolgárát, a Kossuth- és Liszt-díjjal kitüntetett, jelenleg Zebegényben élő zongoraművészt Bogányi Gergelyt is!

Kép forrása: www.facebook.com
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat