Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Családbarát országot építünk! Nyomtatás E-mail

„Családbarát intézkedések népszerűsítése a közszolgálatban” címmel konferenciát tartottak Pest megyei önkormányzatok vezetői részére szeptember 10.-én a váci polgármesteri hivatal dísztermében.

A rendezvény ötletét az adta, hogy Vác Város Önkormányzata idén immáron 5. alkalommal nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Családbarát Munkahely” kitüntető címet. A pályázat egyik fő eleme volt a családbarát szemlélet további elmélyítése.Előadásában Deákné dr. Szarka Anita  jegyző hosszasan sorolta azokat az intézkedéseket, amiket a gyermekek érdekében, de a munkába járó édesanyák segítésére vezettek be a hivatalban.


-        Nálunk bevált, nálunk jól működik, ezért akartuk, hogy a térség polgármestereivel, és jegyzőivel megismertessük, bemutassuk és továbbadjuk azokat a jól bevált gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a helyi közszolgálatban végzett munkatársak megbecsüléséhez, közérzetéhez.” – hangsúlyozta a jegyzőasszony.


Dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: családbarát országot épít a kormányzat, amihez szövetségeseket keres. – „Jó látni és megtapasztalni, hogy egyre több munkahelyen sikerült olyan intézkedéseket bevezetni, amik azt segítik, hogy a gyermekvállalás, a családi kötelezettségek ne feszültségforrást jelentsenek a munkába állók számára. – mondta a képviselő. -  Sok esetben nem is pénz kérdése ez, hanem ésszerű munkaszervezés, praktikus gyakorlati intézkedések bevezetése jelentenek megoldást.


A családbarát szemlélet elterjedését, természetessé válását teszi lehetővé az a sokféle támogatás, amit a kormányzat a családok érdekében bevezetett. A legszélesebb körben – mintegy 90%-ban -  a családi adókedvezményt veszik igénybe, aminek mértékét csak növelik a kiszámíthatóan növekvő bérek.


Nagyon jelentős a CSOK -adta segítség, eddig 107 ezer család tudta igénybe venni – pedig csak két hónapja került bevezetésre! Ez annyit jelent, hogy a CSOK révén – 318 milliárd forintból -  260 ezer gyermeket segítettünk új otthonhoz, és 51 ezer gyermek megszületését segítjük EDDIG!


Áfa visszatérítésekre 61 milliárd forintot vettek igénybe a családok, 12 ezer család 169 milliárd forint értékben vehetett fel kedvezményes hitelt, a babaváró támogatást máris 23 ezer fiatal pár vette igénybe, az autóvásárlási támogatásra is 11 ezer kérelmet nyújtottak be. – emelte ki Rétvári Bence, majd emlékeztetett: - Január 1.-től további támogatások bevezetésére kerül sor, indul a nagyaszülői gyes és a 4 gyermekes édesanyák adómentessége! Ezek az intézkedések valódi választást jelentenek az édesanyák számára, de akár az otthon maradás, akár a munka világába való visszatérést választják, nem szenvednek hátrányt a gyermekvállalás miatt. – hangsúlyozta az államtitkár. – A kormányzat olyan politikát folytat, ami szerint a gyermekvállalás nem lemondást, áldozatot jelent, hanem ellenkezőleg: előrelépést, felemelkedést – erkölcsileg mindenképpen, de anyagi értelemben  is! – „Mi a demográfiai gondokat nem idegen kultúrájú emberek betelepítésével akarjuk megoldani, hanem a magyar családok támogatásával, hogy a Kárpát medencében megmaradjon és tovább éljen ez a nemzet!” – zárta gondolatait dr. Rétvári Bence.


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat