Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
10+1 szilveszteri film, amit mindenkinek látni kell Nyomtatás E-mail
2019. febr. 28.
A nagyobb ünnepekhez kapcsolódó filmeket az emberek többsége évről évre megnézi. Minden esztendőben születik egy új alkotás, persze vannak olyan klasszikusok is, amelyeket nem lehet megunni. Természetesen szilveszter ünnepéről is számos produkció készült már, most be is mutatunk ezek közül 11-et.10+1 szilveszterrel kapcsolatos filmet hoztunk, melyeket legalább egyszer mindenkinek meg kell nézni újévhez közeledve, hiszen ezek segítségével sokkal jobban átérezzük az ünnep szellemiségét.

1. Szilveszter éjjel


2011-ben készült egy film, mely az újév ünnepével kapcsolatos romantikus vígjáték. A több szálon futó eseményeket bemutató alkotás számos világsztárt tudhat magáénak, ugyanis olyan hírességek szerepelnek benne, mint Robert De Niro, Jon Bon Jovi, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker vagy Halle Berry. A szereplők különálló történetei a film végére természetesen összefonódnak, és persze mindez éjjelén esik meg a romantikus New Yorkban.


2. Bridget Jones naplója

Az örök klasszikus, amit biztosan minden lány látott már, valószínűleg nem is egyszer, és amelynek harmadik része 2016-ban szintén tömegeket vonzott a mozikba. Ez nem egy klasszikus Szilveszter témájú film, viszont az első rész (Bridget Jones naplója) bizony Újév éjszakáján kezdődik, amikortól is csak egyre furcsább dolgok történnek a szimpatikus főhősnővel.3. Szellemirtók 2.


A szellemirtók egyszer már megmentették New Yorkot, azonban öt évvel később újabb furcsa dolgok történnek a városban. A történet szilveszter éjjelén tetőzik, amikor a gonosz erőket újra el kell pusztítani, de persze semmi esélyük sincs az újból összeálló tudóscsapat ellen.


4. Szex és New York

Szintén egy etalon, legalábbis a hölgyek számára. Ez sem egy kizárólag Szilveszter ünnepén játszódó alkotás, viszont az a bizonyos jelenet, mely pontosan Szilveszter éjfélkor játszódik, garantáltan az egyik legszebb rész a filmben. Sarah Jessica Parker ikonikus karaktere, Carrie, bemutatja milyen is az igaz barátság, és, hogy nem csak a hétköznapokban, de ünnepekkor is szükség van arra, hogy odafigyeljünk embertársainkra, pláne barátainkra.


5. A dicső tizenegy


2001-ben készült el egy film, mely nagy sikert aratott, azonban nem ez volt az eredeti alkotás. Az 1960-as filmben Frank Sinatra játssza a főszerepet, akinek a vezetésével rámol ki egy rablóbanda öt kaszinót… és persze nem akármikor, természetesen szilveszter éjjel.


6. Harry és Sally


A film egy klasszikus, ami több okból is a nézők kedvencévé vált. Több lista élén felbukkant már, a legnépszerűbb vígjátékok kategóriában, a mi listánkra viszont azért, mert a két főhős egy szilveszteri bulin vallja be, hogy mit éreznek egymás iránt. Az 1989-es romantikus filmdráma az egyik legjobb a kategóriájában!


7. Pénzvonat

Egy szintén New Yorkban játszódó film, ami igazán izgalmas. A városi metró két rendőre felhagy a bűnözőkre való kilátástalan üldözéssel, és inkább ők maguk is a rosszfiúk oldalára állnak. Egy pénzzel teli vonatot néznek ki maguknak, amelyet szilveszter éjjelén rabolnak ki.


8. 200 szál cigi

Az 1981-ben játszódó tragikomédia olyan hírességek tűnnek fel, mint Catherine Kellner, Ben Affleck vagy Kate Hudson. A film középpontjában egy szilveszteri buli áll, amire éppen többen is igyekeznek. Az ő történetüket követhetjük nyomon több mint másfél órán át.


9. A nagy ugrás

Az 1994-es film Norville Barnesről (Tim Robbins), az együgyű alkalmazottról szól. Hirtelen vállalata élére kerül, a nagy nyomás és stressz hatására azonban szilveszter éjszakáján öngyilkos akar lenni. Itt kapcsolódunk be a történetbe, ami igazán izgalmas folytatást nyújt.


10. Egy fiúról

A 2002-es filmben Will (Hugh Grant) egy menő üzletembert játszik, aki független, így persze kalandozik, amikor csak tud. Egy idő után viszont több fordulópont is megjelenik az életében, amelyekben fontos szerepet játszik szilveszter ünnepe.


10+1. Aranyláz

Egy nagyon régi, viszont nagyon szórakoztató film, és persze az egyik legigényesebb a szakmában. Charlie Chaplin egyik legkiemelkedőbb filmjéről van szó, amelyben azt mutatja be, hogy mennyire rossz, ha az ember egyedül tölti szilveszter éjszakáját. Persze mivel Chaplinről van szó, garantált a szórakozás.


10+2. BUÉK

A BUÉK c. magyar filmet 2018 szilveszterén mutatták be a mozik. Ez egy adaptáció, sokféle országban készült belőle mozifilm, mielőtt magyar színészekkel is leforgatták. A legismertebb az olaszországi, Teljesen idegenek című vígjáték, amit szintén érdemes megnézni, a magyar változaton túl. Az egyébként nem szilveszterkor játszódik, csak a magyar változat történetét írták át úgy, hogy az év utolsó napján játszódjon.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat