Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Felelős fejlesztéspoltika, alkalmas jelöltek Vácon!
2019. szept. 17.

Megtelt a váci Dunakanyar Színház nézőtere a hétfői „előadásra”. Csakhogy nem színdarabra gyűlt a közönség, hanem közéleti személyiségek mondanivalójára voltak kíváncsiak: Fördős Attila polgármester kampánygyűlését Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő erősítette.


Először Rétvári Bence tette világossá: az október 13.-i önkormányzati választás nem a kormány megdöntéséről vagy megtartásáról szól – mint ahogy ezt az ellenzék hiszi és elhitetni akarja -, hanem arról, hogy az egyes településeken alkalmas polgármester és alkalmas képviselőtestület segíti-e majd az ott lakók életét.


 ... bővebben » 
 
Hogyan lehet bejutni a képviselőtestületbe? Beérkezett az első visszaélésre vonatkozó panasz
2019. szept. 16.

Összeállt az őszi önkormányzati - polgármesteri és képviselői- választásokra jelentkezők váci névsora (lásd korábbi cikkünket.) Amely szervezet nem tudott szeptember 10.-éig az ajánlóívekkel elszámolni, azok 17.-én bírságra számíthatnak. A jelölteknek egyébként egészen október 12.-én 16 óráig jogukban áll a jelöltségtől visszalépni.

A testületbe azok a jelöltek kerülhetnek majd be, akik a legtöbb szavazattal megnyerik saját szavazókörzetükben a választást, illetve – a sajátos magyar választási eljárásnak köszönhetően – azok, akiknek támogató pártja vagy szövetsége legalább 6 körzetben jelöltet állított, és a „vesztesek” közötti erősorrendet megnyerik. Vácon gyakorlatilag mind a négy tömörülés: a Fidesz-KDNP, a Vác Városért Választási Egyesület, az Összefogás Vácért és a Mi Hazánk is jogosult lesz a töredék szavazatokkal a testületbe bejutni – kivéve, ha valamelyik politikai erő száz százalékban nyeri el a képviselői helyeket. Ebben az esetben „a nem nyertes” másik három tömörülés osztozik a Vácon meglévő 4 plusz mandátumon.

A kompenzációs listára a választó nem voksolhat, mert arról a mandátumokat az egyéni választókerületekben összesített töredékszavazatok (vagyis az egyéni választókerületben mandátumot nem szerző jelöltekre leadott érvényes szavazatok) arányában osztják ki.


 ... bővebben » 
 
Jól halad a váci sportfejlesztés  Karácsonyra megújult létesítményt kap a focicsapat
2019. szept. 14.
Eltűnt a gyepszőnyeg a váci stadion futballpályájáról, markológépek zaja veri fel a máskor csendes környéket: nagy erőkkel halad a váci utánpótlás székházának felújítása. A létesítmény fejlesztése 200 millió forintból, míg a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintból valósul meg. Erről beszélt Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, egyben a város alpolgármestere a pénteki sajtótájékoztatón
   
A sport- és városvezető hozzátette, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat pedig 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.

 ... bővebben » 
 
Családbarát országot építünk!
2019. szept. 11.

„Családbarát intézkedések népszerűsítése a közszolgálatban” címmel konferenciát tartottak Pest megyei önkormányzatok vezetői részére szeptember 10.-én a váci polgármesteri hivatal dísztermében.

A rendezvény ötletét az adta, hogy Vác Város Önkormányzata idén immáron 5. alkalommal nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Családbarát Munkahely” kitüntető címet. A pályázat egyik fő eleme volt a családbarát szemlélet további elmélyítése.


 ... bővebben » 
 
A váci képviselői helyekért indulók
2019. szept. 10.

Szeptember 9.-én lejárt az őszi önkormányzati választások jelöltállításának határideje. A leadott és elfogadott támogatói ajánlóívek alapján Vácon az egyes körzetekben indulók névsora – még nem véglegesen – következőképpen alakul. ... bővebben » 
 
Bemutatkoznak a képviselőjelöltek : Mokánszky Zoltán, 7. számú választókerület
2019. szept. 09.

Mokánszky Zoltán több cikluson keresztül volt eddig gondos gazdája Alsó-Deákvárnak és Lajos-telepnek – mondja Fördős Attila polgármester. A képviselő sokat tett a fejlesztésekért, a karbantartásokért,  nem véletlen, hogy a legnagyobb támogatottságot ő kapta a FIDESZ-KDNP csapatában. Két cikluson át volt alpolgármester mint a szociális és kulturális ágazat irányítója. A sok közintézményben sok feladat várt megoldásra, ám mindig talált megfelelő megoldást. Magára vállalta az idős emberekkel való törődést, a szépkorúak köszöntését. Nagyon jó munkatárs, akivel szívesen dolgozok együtt a jövőben is, ehhez pedig kérem a választókerületiek támogatását – fogalmazott a polgármester.


 ... bővebben » 
 
Matkovich ellen szavazott a váci Jobbik
2019. szept. 09.
Nem tartják alkalmas jelöltnek, ezért Matkovich Ilona ellen szavazott a Jobbik váci alapszervezete, a budapesti pártközpont nyomására mégis a liberális újságíró mögé álltak be – tudta meg lapunk. A pártból az eset után kilépett politikus szerint a Jobbiknak önállóan kellett volna indulnia.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 8 / 1894

 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat