Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Néha ilyen is kell... Nyomtatás E-mail
Rendkívül szokatlan lesz a mai blogbejegyzésem, de nem bánom, és bízom abban, hogy tanulságos lehet a történet. Tartom magam ahhoz, amit korábbi edzőmmel Klein Istvánnal megbeszéltünk az Edzem a testem blog indulásakor, méghozzá: mindig arról igyekszem írni leginkább, amit én érzek, a tapasztalataimat. Nos, hogy mit érzek... Nagyon nem éreztem jól magam mostanában. Az elmúlt napok, hetek korábbi, lelkiismeretemet (amiről már lassan kezdtem azt hinni egyébként, hogy teljesen elkopott) is bántó dolgok mellé bőven hoztak sz@rt a fejemre. Már bocsánat a kifejezésért. Kicsit szókimondóbb is leszek, ezt elfelejtettem leszögezni az elején......szóval nem éreztem jól magam. Ép testben ép lélek helyett valahogy ép testben épp, hogy élek állt az én olvasatomban. A pszichikai nyomás mellett fizikálisan sem sikerült csúcspontra törni sőt, konkrétan a béka segge alá nyomott egy egészségügyi probléma ezen a téren...


...aztán kedden reggel olvastam egy postot egy ismerősömtől, Berki Krisztiántól (igen, Berki Krisztiántól), ami új erőt adott. Mivel az úriember, Berki Krisztián egy igen megosztó személyiség, így nyilván akadnak most olyanok akik hőbörögnek, hogy: a Berki? ...na szép... Ugyanakkor én azt mondom, akárhogy is van ez a csávó tud valamit, mégha néha én is egy kicsit olyas fajta modernkori "betyárnak" titulálom őt. Lehet rá sok mindent mondani az biztos. De kire nem? ...és hát mondunk is sokszor, hiszen egy olyan világot élünk, amikor az embereknek nagy része a másik dolgával foglalkozik, másokat megszól, mások feje felett pálcát tör ahelyett, hogy saját maga portáján rendet tartana. Bevallom: részben én is beleestem ebbe a hibába, azaz sokat foglalkoztam mások dolgával - igaz én leginkább pozitív értelemben, segítő szándékkal -, aztán a saját dolgaim, közvetlen környezetem sínylette meg a dolgokat. Azt hanyagoltam el, az fogyott el, amiből táplálkoznom kellett volna. ...de nézzük, mi is volt az az ominózus Berki poszt ami kimozdított, lendületet adott:

"Müller Pétertől olvastam ma hajnalban egy írást cardio közben fogyasszátok érdemes...

Aki önmagát legyőzte, azt nem lehet legyőzni!

Ahhoz, hogy egy rosszindulatú bírálat ne hasson rám, az önvédelem rengeteg erőmet emészti föl. Nem tudok önismerettel foglalkozni. Ha mások bántanak, nem marad erőm benső háborúm megvívásához. Visszaütök, vagy visszagyűlölök.
Igaz ez? Nem! Ez a gyenge ember kifogása! Olyané, aki nem tudja, hogy milyen erős belül. Olyané, aki belemerevedik az ártatlan áldozat szerepébe. Te légy erős! És függj önmagadtól! Ne mások gyűlöletétől, rosszindulatától, véleményétől. De ne is a simogató dicséretétől, jó vagy rossz szavától. Ha gyűlölnek, ne gyűlölj vissza. Tudom, nehéz. Harcolni harcolhatsz, de ne gyűlölettel, hanem benső erőddel, hiteddel, önbizalmaddal!

Aki önmagát legyőzte, azt nem lehet legyőzni!

Az verhetetlen. Erős. És derűs. A gyűlölettől, a rosszindulattól, az aljasságtól, az igaztalan bírálattól egyvalaki védhet meg: önmagad. Ha erős vagy, nem hat rád. Lepereg rólad. Nemigen érint. Aki lélekben gazdag, nem koldul se jó szót, se szeretetet. Inkább ad. Ha gyenge vagy, nem érted, mit mondok. De ha csak egyetlen percig is átérzed az Erődet – tudod, hogy igazam van! Ha erős vagy, bármilyen helyzetbe kerülsz, nem dőlsz el, mert megkapaszkodhatsz. Kibe? Önmagadba. Ez nem önzés. Ez a jó táncos biztonsága, akivel azért szeretnek táncolni, mert saját tengelye és biztos egyensúlya van.

Nincs más hátra mint, hogy győzd le magad

Hajrá

a berki"


Valahogy úgy érzem, ez az igazi feladatom most, az igazi kihívás: legyőzni önmagamat. ...azután már lesz mire építkezni, rendbe tenni a házam portáját, majd pedig jöhet minden más a sorban. ...a felismerés tehát megvolt, ideje volt hát a tettek mezejére lépni. Elindultam hát egy hét kihagyas után a Royal Fitness Club-ba, azon belül is a Royal Cross Gym-be, ahol egy teljesen újfajta edzésformával és egy jótanáccsal várt újdonsült edzőm, Tomán Kornél (Kori). A jótanács lényegében annyit tett, hogy: ha nem úgy mennek a dolgok, és szétesni érzek mindent, ne hagyjam ki az edzéseket, legyen az egy biztos pont, aztán majd a többi is alakul. ...és tényleg, a szerdai edzés végére beláttam, hogy a nehéz időszakokban különösen szükség van arra, hogy lemenjek a terembe és a lent töltött időbe mindent beleadjak. Ez nem csupán testben, lélekben is erősít - nagy segítséget nyújt ez a dolgaim (ha úgy testzik az életem) rendbe tételéhez szükséges lépések közül az első, rendkívül fontos lépés (önmagam legyőzése) megtételéhez, s ettől már valamivel jobban is érzem magam.

Elnézést kérek a blog olvasóitól a rendkívül szokatlan bejegyzésért. Néha ilyen is kell...

Következő alkalommal már egy rendhagyó beszámolóval jelentkezem, melyben többek között olvashattok majd az újfajta edzésformáról, az első két "Koris" edzésen szerzett tapasztalatokról. Addig is szép napokat Mindenkinek!

Huszár Károly
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat