Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Látogatás a Royal Crossfit Gym-ben, avagy egy este a Fájdalom házában... Nyomtatás E-mail
2015. dec. 01.
"Senki sem baszakodhat azzal, akinek sziklaszilárd elhatározása van." - egy mondat azon nagy életigazságok közül, amelyek a Royal Fitness Club Crossfit Gym termének falán díszelegnek. S, hogy hogy jön ez ide már az elején annak a cikknek, amely a Crossfitről szól??? Nagyon egyszerű: megfogott! Hiszen magához a Crossfithez is kell egy kőkemény elhatározás, azonban ha belekóstoltál, már az elején érzed, hogy ha ebbe nem döglesz bele, akkor sziklaszilárd leszel. Ez pedig kihat az életed minden területére, másképp látod majd a világot, másképpen viszonyulsz majd a dolgokhoz mint korábban. Hiszen, ha már sziklaszilárd vagy, és van egy elhatározásod, akkor attól ember nem tántoríthat el. Ez már több, mint egy sport, ez már egy életforma!

A szokatlan kezdő monológ után az alábbiakban következzék egy interjú a "Fájdalom házának", azaz a Royal Crossfit Gym-nek a vezetőjével Korival alias Tomán Kornéllal:

- Kérlek, mesélj első körben, mit takar a szó, Crossfit, mi a lényege?

- A Crossfit egy olyan fitness-rendszer melynek a lényege, hogy a lehető legfunkcionálisabb embereket teremtse meg azáltal, hogy a lehető legtöbb sportból merít és alkalmazza azokat! Gondolok itt arra, hogy aki Crossfittezik az súlyt emel, fut, úszik, biciklizik, gimnasztikai gyakorlatokat végez stb.G2O

- Az első edzésen - melyre Klein István személyi edzőm, mesterem elcsábított - azt mondtad, hogy itt nincs két egyforma nap. Minden alkalommal más-más feladatsorral találkozik, aki ide betér. Tényleg ennyire sokrétű ez a történet?


- A sokrétűség az alapja az egésznek, a gyakorlatok száma igazándiból végtelen és csak a fantázia szabhat határt a kiírt feladatoknak. Hiszen akármilyen gyakorlatot összerakhatsz akármelyik másikkal vagy akár többel is, dolgozhatsz időre vagy ismétlés alapon, vagy max súlyra, vagy mindegyikre egyszerre.A feladatsor...

- Bárki belevághat csak úgy nulláról a Crossfitbe, vagy jó azért, ha van némi úgymond előedzettség? Mondjuk én így már jópár hét edzéssel a hátam mögött, saját tapasztalatból azt mondom, hogy tök mindegy hogy jössz ide, edzetlenül, vagy megedzve, a végén úgyis beszarsz.

- Edzettségi szinttől függetlenül bárki belevághat, hiszen ha valakinek problémája van valamelyik feladattal akkor azt egyénre szabva megcsinálhatóvá variáljuk, súlyt csökkentünk, gyakorlatot cserélünk.SquatRound farmerwalk

- Férfias küzdelem ez itt, azonban - ahogy az már az első edzésen is kiderült - nem csak a pasik nyomják a Crossfitet... Vannak itt csajok is, sőt... Ahogy Istvántól hallottam, nem ritka, hogy a csajok nem keveset vernek rá időben a pasikra.

- Igen szerencsére sok lány is jár és ez így van általában az ilyen termekben, teljesen nemtől is független a dolog, sőt bizony néhány lány aki már régóta jár az igencsak oda tud piszkálni még a keményebb fiúknak is.

- A Crossfit tehát nem nemfüggő. Mit mondasz a korosztályról? E tekintetben mi a helyzet? Bárki Crossfitelhet, legyen akár 20 éves vagy 60?

- A korra is ugyan azt tudom mondani mint az eddigiekre, hogy teljesen mindegy ki hány éves nyugodtan belekezdhet, hiszen úgyis megtaláljuk a neki illő feladatsort és szép lassan emeljük a terhelést és megtanulunk új dolgokat.

- Mint minden sportolási lehetőségnek, nyilván ennek is megvannak a maga költségei. Aki elhatározza, hogy a Crossfitet nyomatja, annak milyen anyagi ráfordítással kell számolnia?

- Az árat tekintve nálunk itt vidéken ( ugyanis Budapesten azért jóval magasabb áron lehet crossfittezni) picivel kell érte többet fizetni mint egy sima konditermi havibérletért, de ezért cserébe olyan szolgáltatást kap ami majdhogynem felér egy személyi edzéssel, hiszen itt csak edzői felügyelettel lehet edzeni és az edző által kialakított edzéstervet követve, arról nem is beszélve , hogy olyan új dolgokkal találkozik amikkel azelőtt valószínűleg még sehol.Mester és tanítványa

- Köszönöm. Úgy gondolom, most már mindent elmondtunk a Crossfitről amit tudni kell, most már csak az maradt, hogy ösztönözzük az Edzem a testem blog olvasóit arra, hogy próbálják ki ezt a mozgásformát, amely garantáltan sziklaszilárddá tesz!

- Igen, mindenkit várunk szeretettel itt, a Royal Fitness Club Crossfit termében! Köszönöm az interjút!

- Én köszönöm a beszélgetést, meg az edzést, aminek voltak olyan pillanatai, amikor azt vártam, hogy mikor pereg le előttem az életem és szakad el a film, de végül csak nem haltam bele. Azt meg ugye már mindenki tudja - és itt ismét egy közhellyel élnék -, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Na ez a Crossfitre totálisan igaz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy legalább egyszer próbálja ki!

Huszár Károly


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat