JÚLIUS HARMADIK HÉTVÉGÉJÉN ÚJRA REGEJÁRÓ MISZTRÁL FESZTIVÁL NAGYMAROSON

Alig egy hónappal a Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó után, július 19 – 20-án újabb nagy hagyományú kulturális eseményre várja az érdeklődőket Nagymaros: az idén Kossuth-díjjal elismert Misztrál együttes kezdeményezésére életre hívott nép- és világzenei, illetve még hangsúlyosabban a vers-megzenésítések műfajára fókuszáló program igazán tartalmas szórakozást ígér a közönségnek két napon át.

A váci Lel-Tár együttes is ott lesz a Misztrál fesztiválon

Az idei Regejáró Misztrál Fesztivál már a 23. alkalom lesz a sorban, az elmúlt több mint két évtized alatt pedig egyrészt kialakult egy masszív törzsközönség közelről és távolabbról, másrészt mindig sokan vannak olyanok is, akik úgymond első bálozók ezen a rendezvényen.

A szerevző házigazdák (Heinczinger Miklós, Tóbisz Tinelli Tamás, Török Máté, Pusztai Gábor, H. Mödlinger Éva, Törökné Legeza Rita) törekvése, hogy az évről-évre rendkívül gazdag koncertprogram, a kiegészítő családi műsorok, a kézműves kirakodóvásár és a változatos gasztronómiai kínálat mellett a térség turisztikai értékeiből is ízelítőt adjanak vendégeiknek közös programokkal, kisebb kirándulásokkal.

Koncertprogram

Július 19., péntek

 • Templomkerti színpad
  15.30 – Déridő; 17 óra Tamburás tesók; 19 óra – Misztrál; 21.30 – Pál István „Szalonna” és bandája
 • Római katolikus templom
  16 óra – Lackfi Dorottya és Sinha Róbert; 20.30 – Tímár Sára és zenekara
 • Gondolatok Háza (Sigil Galéria, Magyar utca 2.)
  23 óra – Pusztai Gábor
 • Művelődési Táncház
  23 óra – Tamburás tesók

Július 20., szombat

 • Templomkerti színpad
  10 óra – Misztrál: Álomkófic gyerekműsor; 11.15 – Mesemondó Juhász; 12 óra – Bajvívó magyarok; 15 óra – Lel-tár (Vác); 17 óra – Resti Kornél; 19 óra – Kaláka; 21.15 – Misztrál
 • Római katolikus templom
  13 óra – Platon Karataev duó; 14 óra – Tolcsvay Béla
 • Művelődési Táncház
  23 óra – Magyar táncház
 • Gondolatok Háza (Sigil Galéria, Magyar utca 2.)
  23 óra – Fifti-Fifti duó