VÁCI EGYHÁZMEGYE: SZEMÉLYI VÁLTOZÁSOK MINDEN KISTÉRSÉGBEN

Marton Zsolt megyéspüspök számos személyi változásról döntött, augusztus 1-jei hatállyal.

Bezák Tamás deákvári plébános 2025. július 31-ig a nőtincsi plébánia (Felsőpetény fíliával) moderátori teendőit is ellátja.

Dóbiás Zalán felmentést kapott a Szécsényi Esperesi Kerület esperesi szolgálata alól, valamint a Balassagyarmat-Szalézi plébánia (Patvarc fíliával) plébánosi, a cserhátsurányi (Cserháthaláp fíliával), herencsényi és terényi (Szanda fíliával) plébániák moderátori szolgálata alól, ugyanezen dátumtól 2025. július 31-ig elbocsátást nyert a Katonai Ordinariátus kötelékébe.

Miután hazatér az Amerikai Egyesült Államokban végzett szolgálatából, Balogh László kinevezést kap a Szécsényi Esperesi Kerület espereseként valamint a Balassagyarmat-Szalézi plébánia (Patvarc fíliával) plébánosaként, a cserhátsurányi (Cserháthaláp fíliával), herencsényi és terényi (Szanda fíliával) plébániák moderátoraként.

Érdemei elismerése mellett Szecsődi Péter felmentést kapott a ceglédi plébánia plébánosi és az újszilvási plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól, illetve nyugállományba vonulásával párhuzamosan kinevezést kapott a ceglédi plébánia kisegítő lelkészének.

Fejéregyházi Tamás felmentést kapott a ceglédi plébánia kápláni szolgálata alól és ugyanezen időponttal kineveztetett a ceglédi plébánia plébánosává, valamint az újszilvási plébánia plébániai kormányzójává.

Érdemei elismerése mellett Hefler Gábor felmentést kapott az újhartyáni plébánia plébánosi és az újlengyeli plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól, így megkezdi nyugdíjas éveit.

Minden más feladata megtartása mellett Kelemen Zoltán kinevezést kapott az újhartyáni plébánia plébániai kormányzójává.

Ország Tibor felmentést kapott a Dabas-Alsó és Dabas-Felső plébániák plébániai kormányzói szolgálata alól.

Mészáros Csaba felmentetett az örkényi plébánia plébánosi, valamint a hernádi, a táborfalvai, a tatárszentgyörgyi és a pusztavacsi plébániák plébániai kormányzói szolgálata alól, ezzel egyidőben kinevezést kapott a Dabas-Alsó plébánia plébánosává, valamint a Dabas-Felső és Újlengyel plébániák plébániai kormányzójává.

Luteránus Péter felmentetett a kemencei plébánia (Tésa fíliával) plébánosi, a bernecebaráti és honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) plébániai kormányzói szolgálata alól, egyúttal kinevezést kapott az örkényi plébánia plébánosává, a hernádi, a tárborfalvai, a tatárszentgyörgyi és a pusztavacsi plébániák plébániai kormányzójává.

Sali Norbert kinevezést kapott a kemencei plébánia (Tésa fíliával), a bernecebaráti és honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) plébániaszervező akolitusává.

Minden más feladata megtartása mellett Máthé György felmentést kapott a drégelypalánki plébánia és az ipolyvecei lelkészség plébániai kormányzói szolgálata alól.

Szalka Mihály felmentést kapott a Salgótarján-Fő (Baglyasalja lelkészséggel), Salgótarján Szent József, valamint a Somoskőújfalu (Salgóbánya, Somoskő fíliákkal) plébániák plébános-helyettesi szolgálata alól, ezzel egyidejűleg kineveztetett a drégelypalánki plébánia és az ipolyvecei lelkészség plébániai kormányzójává valamint a kemencei plébánia (Tésa fíliával), a bernecebaráti és honti plébániák (Hont-Tsitári kápolna misézőhellyel) moderátorává.

Tóth Ferenc felmentést kapott a nőtincsi plébánia (Felsőpetény fíliával) moderátori szolgálata alól.

Dr. Kovács Lajos felmentetett a gödöllői plébánia kápláni szolgálata alól és ugyanezen időponttal kinevezést kapott a fóti plébánia káplánjává.

A napokban felszentelt Hümpfner Erik újmisés kinevezést kapott a gödöllői plébánia káplánjává, az átmeneti diakónussá szentelt Finta Zsolt ugyanitt teljesítheti diakónusi gyakorlatát.