A SAJÁT ZSEBRE DOLGOZÓ MATKOVICH-MENET: SZEMBESÍTŐ SZOMBATI SZENNYESTEREGETÉS A VÁROSHÁZÁVAL SZEMKÖZT

Szádoczki Imre kisváci képviselőjelölt, a nagyobbik kormánypárt helyi szervezetének elnöke szombaton, a Március 15. tér városházával szemközti, 8. számú háza előtt tartott sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy Matkovich Ilona polgármester településvezetőként totálisan leszerepelt az elmúlt csaknem négy és fél évben. Korábbi vállalkozói szereplése is erősen kérdőjeles, ugyanakkor klánirányítóként nagyot megy, értelemszerűen csakis saját zsebre dolgozva.

– Azért vagyunk pont ezen a helyen, mert korábban itt volt egy olyan, Matkovich Ilonához köthető cég bejelentett székhelye, amely aztán – az adózást kikerülve – valahogyan eltűnt egy romániai cégtemetőben. Arra az esetleges ellenvetésre, hogy ez már a múlt, nem kell hánytorgatni, nos erre az a válasz, hogy a polgármester ebben a szerepében is elsősorban bizniszel, éspedig a családjához köthető céghálónak kedvezve a Kőhíd utcai botrányos társasházépítő beruházás megengedésétől kezdve a felső rakparti üvegkalitkás vendéglátóhely miatt kierőszakolt építési szabályzat módosításig. Kérdezzük, kérdeznénk hát Hadházy Ákost, a balliberális oldal egyik fő korrupcióellenőrét, a megélhetési politikusok díszpintyét is, hogy mi erről a véleménye. Nyilván van neki, és nyilván nem merne ide kiállni, hogy megpróbálja tisztára mosni a kiteregetett szennyest – mondta Szádoczki Imre.

Hozzátette: az eddigiek alapján Matkovich Ilonától a jövőben sem lehetne más hozzáállást várni, mint eddig. A polgármesternek egyértelműen a családi cégek érdeke az első, a városé meg nagyjából felejtős.

Fotók: Ribáry Zoltán

VO-komment

A szembesítő sajtótájékoztató kapcsán további jó pár kérdés, észrevétel is felmerül.

  • A függetlenobjektív (értsd: erősen vadliberális bekötésű, csúsztató-hazudozó) országos és helyi médiavilág hájpolása és saját önértékelése alapján számottevő zsurnalisztának és szépírónak beárazott, de amúgy mindkét műfajban maximum gyenge középszernek mondható Matkovich Ilona valójában egy akarnok város(félre)vezető pusztán, ebben a szerepben viszonyt tényleg domborít a családja és haveri köre zsebére dolgozva.
  • Vajon össze tudott-e tákolni egy reális városépítő programot az a szivárványos csoportosulás, amelynek rejtőzködő listavezetője még mindig nem állt elő semmilyen elképzelés csomaggal, s amelynek lajstromából kimaradt maga Matkovich Ilona regnáló polgármester, a fő városvezető barinőjeként az eddigi kiemelt széltolásáért nyilván az alapnál is bőségesebben megfizetett Jess Kinga főtéri tanácsnok, no meg a mindent és mindenkit előszeretettel eláruló, a helyi közélet egyik fő kútmérgezőjének, árokásójának nevezhető Ferjancsics László alpolgármester is.
  • Ha van is valamilyen programjuk, az elmúlt csaknem négy és fél év tapasztalata alapján annak fókuszában fű alatt valójában a város még nagyobb mértékű kifosztása, lerablása, hűbéresítése állhat.
  • A „Vác újra él” transzparensmondat, ez az álságos választási szlogen istenigazából minden jel szerint csakis a Matkovich-féle haverokra és (ingatlanos) üzletfelekre vonatkozik, semmint a város egész lakosságára.
“Vác újra él”, avagy szombat délelőtti helyzetkép a főtéren