AZ IDŐZÍTETT STRANDNYITÁS EZÚTTAL NEM TÖBB MINT ÁTLÁTSZÓ KAMPÁNYFOGÁS

Ha esik, ha fúj majd június 7-én pénteken, egyértelmű kampányfogásként hivatalosan kinyit a strand, s az sem elképzelhetetlen, hogy – persze VIP belépővel – egymás papucsos sarkát taposva ott tolong majd a bejáratnál az egész város(félre)vezető szivárványos önkormányzati frakció, kilóra megvett sleppjükkel együtt.

Matkovich Ilona rongyrázó, családi cégeknek kedvező polgármesteri előélete-hozzáállása alapján az is elképzelhető, hogy – önkormányzati közpénzből – nagy trakta is lesz ezen alkalomból az egész ciklusban átépülő pancsoló partján macaronokkal, mindenféle habos-babos sütikékkel, persze szigorúan az első számú városvezető családjához köthető vendéglátóhelytől rendelve.

Ámde mindenféle felhajtás sem feledtetheti a totálisan lehangoló tényt, hogy a Matkovich-rezsim a gyerekpancsoló átépítése-felújítása kapcsán jóformán a teljes ciklusra vonatkozóan elvette a helyiektől és az ide érkező vendégektől a felhőtlen strandolás élményének lehetőségét. Az öt évből csaknem hármat egész egyszerűen elloptak időhúzó széltolással és mindenféle szánalmas magyarázkodással.

Elkönyvelhető, lezárható aktájú tény, hogy a strand az egész ciklusban részben építési terület maradt, így aztán nem csoda, hogy nem volt túl vonzó szabadidős helyszín a legnagyobb kánikulákban sem.

Most azonban elkezdődik a puding próbája, meglátjuk, milyen lesz a fogadtatás.