DÖNTÉSEK IGAZGATÓI, BIZOTTSÁGI KINEVEZÉSTŐL CÉG- ÉS INTÉZMÉNYVEZETŐK FIZETÉSEMELÉSÉIG

A március végén tartott, idei második testületi ülésen számos személyi jellegű döntés is született.

A testületi többség döntése értelmében az önkormányzat pályázat kiírása nélkül vezetői megbízást ad Terék Gizella Ágnesnek a Váci Deákvári Óvoda igazgatói feladatainak ellátására 2024. augusztus 16-tól 2029. augusztus 15-ig. A testület az intézményvezető bérét a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény alapján az alábbiak szerint állapítja meg. A havi illetmény összege bruttó 865.408 ft.
Az igazgatói megbízási díj összege a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2003. (VIII. 30.) Korm. rendelet 88. § (1) bekezdésében meghatározott összeg 66 %-a.

Bár még csak három hónap telt el a 2024-es esztendőből, a képviselő-testület asztalára került és többségi határozattal elfogadtatott az az előterjesztés, melynek értelmében

az önkormányzat március 1-től 5 %-kal megemeli a következő városi cégek, intézmények vezetőinek munkabérét: Váci Városfejlesztő Kft., Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft., Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft., Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft., Váci Távhőszolgáltatási Nonprofit Kft., Váci Városimázs Nonprofit Kft.

A városházi honlapnak a rendeletalkotásokról szóló összefoglalója szerint az önkormányzat 2024. június 1-től 2029. május 31-ig a Madách Imre Művelődési Központ felügyelőbizottsági tagjának választotta Iványi Károlynét, Inotay Gergelyt és Kászonyi Károlyt.

A határozat értelmében az felügyelőbizottság tagjai feladatukat havonta bruttó 0,- Ft, elnöke bruttó 105.000,-Ft díjazásért látják el.

VO-komment

  • Ez eddig szép is lenne, ha igaz lenne, ám nem az, a Vác hiteles hírforrásának hazudott (a kritikus hozzászólásokat teketória nélkül kicenzúrázó) honlap ezúttal (is) félretájékoztat.
  • Azt ugyanis nem írják le, hogy Matkovich Ilona jobbkeze, barátnője, a volt polgármesteri kabinetfőnök nem tagként, hanem elnökként ténykedett eddig a MIMK felügyelőbizottságában, s több dokumentum szerint így folytatja tovább, amiért pedig az illetékes bizottsági és a képviselő-testületi döntés szerint közpénz díjazás jár.
  • Ez az összeg a bizottsági munka szinte minimális időigénye alapján órabérre vetítve nem csekély, hanem sokkal inkább busás „zsebpénz”.
  • Továbbá az is erősen visszatetsző, hogy a megbízatás már a következő önkormányzati ciklus időszakára vonatkozik, miközben júniusban választások lesznek, s új képviselő-testület ül össze.
  • Magyarán a jelek szerint Matkovich Ilona őakarnoksága igyekszik pozícióba betonozni, ejtőernyőzni néhány közpénzből kitartott jóemberét arra az időre is, amikor esetleg már nem ő lenne a város első számú vezetője.