RENDŐRSÉG: HÚSVÉTKOR SEM MEGENGEDETT ITTASAN VEZETNI

A húsvét és a tavaszi szünet miatt az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra lehet számítani a napokban. A rendőrség fokozott óvatosságra int minden közlekedőt. Közleményükben külön felhívták a figyelmet arra, hogy a sofőröknek tilos az alkoholfogyasztás.

Az húsvét miatt a megszokottnál sűrűbb forgalomra, a kedvező időjárás miatt pedig jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani az utakon – közölte a rendőrség.

Azt le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit. Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik. Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta! – mutatott rá a rendőrség.

De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt. Kérjük azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be! – áll a közleményben hozzátéve, hogy nagyon fontos a passzív biztonsági eszközök, így a biztonsági öv és a gyerekülés használata is.

A rendőrök a napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.