INGATLANOK FUTÓSZALAGON – ISMÉT LAKÁSOK, ÜZLETHELYISÉGEK ÉS FÖLDTERÜLETEK ELADÁSÁRÓL DÖNTÖTTEK MATKOVICHÉK

Kilenc napirendi pont is értékesítésekről szólt a márciusi képviselő-testületi ülésen. Mokánszky Zoltán és Pető Csilla Fidesz-KDNP-s képviselők többször is felszólaltak az eladások ellen, de a többségben lévő baloldal leszavazta őket.

Üzlethelyiség, lakás, mezőgazdasági ingatlan és laktanyaterület is van azon tételek között, amiknek eladásáról vagy értékesítésre jelöléséről döntött a testület a szerdai ülésén.

Értékesítésre jelöltek egy üzlethelyiséget az Eötvös utcában, aminek kapcsán Mokánszky Zoltán azzal szembesítette Matkovich Ilonáékat, hogy elherdálják a város vagyonát. Majd Pető Csilla is felszólalt, aki szerint a belváros egyik kiemelt helyén van az ingatlan és szerinte sem indokolt az eladása.

A Dózsa György utcában egy lakás eladásáról döntöttek, ami már egy ideje üresen áll. Pető Csilla javaslata az volt, hogy inkább tartsák meg az ingatlant és használják önkormányzati lakásként, amire nagy igény van a városban. Inotay Gergely alpolgármester azonban jött a begyakorolt szöveggel és közölte, hogy nem éri meg felújítani a lakást.

A laktanya két területét is értékesítésre jelölték, összesen mintegy 700 millió forint induló áron.

Mokánszky Zoltán egyébként már az ülés elején azt javasolta, hogy az ingatlan értékesítésekkel foglalkozó ügyeket vegyék le a napirendről, mert szerinte nem elegáns két hónappal a választás előtt ilyen nagyságrendben kiárusítást végezni.

„Önök úgy adják el az ingatlanokat, mintha nem lenne holnap” – tette hozzá a képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy mintegy 1 milliárd forint értékben döntöttek ingatlanok sorsáról ezen az egy ülésen.

A javaslatát természetesen nem fogadták el, és a baloldali többségű testület valamennyi ingatlan és terület eladását, valamint értékesítésre jelölését megszavazta.