LABDARÚGÁS: GYŐZELEM A KUPÁBAN ÉS A BAJNOKSÁGBAN IS

A múlt héten két tétmérkőzést is játszott a VVLSE csapata, előbb szerdán a Pest megyei Kupa 4. fordulójában a Csömör, majd szombaton a Pest megyei első osztályú bajnokságban a Vecsés vendégeként, s mindkét találkozó a váci alakulat győzelmével zárult.

A szerdai kupamérkőzés előtti meglepetésként, kedves gesztusként a kezdőrúgást – a helyiek meghívását elfogadva – az egykori váci NB I-es bajnokcsapat sikeredzője, egyben a legutóbbi NB III-as csapat trénere, Csank János végezte el.

A mérkőzés igen rosszul indult váci szempontból, ugyanis két szöglet után szerzett két fejes góllal már a 11. percben kétgólos előnybe kerültek a hazaiak. Aztán Nagy Zoltán hat perc leforgása alatt duplázott, de a 31. percben Dencz szabadrúgása a VVLSE hálójában landolt, ezzel újra vezetéshez jutott a Csömör. A 41. percben azonban jött Török Noel távoli ívelése, ami behullott a hazai kapuba, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben aztán az 58. percben egy bal oldali beadás után Hugyecz közelről a hálóba továbbított, ezzel ki is alakult a 4–3-as vendéggyőzelem.

A kupa következő fordulójában, március 20-án szerdán, 15:30-tól a Viadukt Biatorbágy vendégeként lép pályára a VVLSE.

Ami a bajnoki szereplést illeti, városunk csapata nem kis meglepetésre felülmúlta a tabellán továbbra is dobogós pozícióban tanyázó házigazda Vecsést (0-1 lett a végeredmény), így pedig immár a helyezés tekintetében is sikerült szorosabbá tenni a helyezkedést az alsóházban.