A BALLIBERÁLIS-SZIVÁRVÁNYOS OLDAL ALATTOMOS ZSÁKBAMACSKÁT JÁTSZIK A JOBB SORSRA ÉRDEMES VÁCI POLGÁROKKAL

Még mindig nem oszlott szét a köd, nem szállt fel a füst a balliberális-szivárványos oldalon azzal kapcsolatban, hogy kit (kiket) indítanak polgármesterjelöltként a júniusi választásokon, ez pedig ismét a választópolgárok semmibe vételeként értékelhető részükről, hiszen zsákbamacskát árulnak.

Az időhúzás valójában demokráciadeficit, mivel a választópolgárok egyelőre még mindig nem tájékozódhatnak arról, hogy ki(k) kívánják elnyerni a szavazataikat a balliberális oldalról a városvezetői pozíciókra.
Ahogy a képviseleti demokrácia leépítése az is, hogy az első fél évben összesen három rendes testületi ülést vett napirendre Matkovich Ilona csapata: magyarán kerülik a nyílt sisakos önkormányzati munkát, inkább bujkálnak, álfórumozgatnak, tüntikéznek mindenfelé – miközben nyilván ezerrel egyezkednek, kufárkodnak a pozíciók tekintetében.

Mert csaknem öt évnyi harácsoló széltolásuk alapján aligha feltételezhető, hogy momentán épp valami ütős és reális városépítő program készítésével foglalatoskodnának. Sokkal inkább azzal, hogy miként moshatnák a szennyest, miként tüntethetnék fel valaminek a semmit, miként ígérhetnének ennél többet.

A pórnép tehát csak találgathat, ki lesz a szivárványos oldal polgármesterjelöltje, de a zsákbamacska komolyabban számításba vehető kínálata bizony igen silány, sokaknak egyenesen riasztó lehet.

  • Az osztrák kisvárost ide vizionáló Matkovich Ilona polgármesterként valójában jobbára azzal volt elfoglalva az elmúlt években, hogy a családja bizniszeit támogassa-védje – lakópark-építéstől a felső rakparti üvegkalitkás vendéglátó egységig.
  • A brutális parkolási sarcrendszert a nevén viselő Inotay Gergely alpolgármester a saját körzetében nagyjából a Budapesti főút pár száz méteres szakaszának újraaszfaltozásával próbálhat domborítani, miközben például a párhuzamos utcák valóságos tankcsapdák, magyarán kátyús zsákutcának tűnik a volt hit- és énektanár kijelölte irányvonal.
  • Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt alpolgármester semmivel sem lett hozzáértőbb az elmúlt években semmilyen területen, továbbra sem ért kimagaslóan semmihez, ami meg (egyik fő profiljaként) a közterületek rendjét-biztonságát illeti, nos az már az ellopott Posta parki ivókúti békák képzelt feneke alatt van.