NAGYOBB FORGALOMRA SZÁMÍT A POSTA AZ ÚJ WEBSHOP RENDELET MIATT

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt – mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Mikecz Péter kiemelte: a rendelkezés célja, hogy mindenki, aki webshopokból rendel, a Magyar Postát mint egyetemes szolgáltatót igénybe vehesse. A szabad kézbesítőválasztás joga azonban továbbra is megmarad, a Magyar Postát lehetőségként kell feltüntetnie minden webshopnak – jegyezte meg.

A változás a postának feladatot, több mint kétezer település lakosságának pedig lehetőséget jelent. A Magyar Posta minden csomagot el tud szállítani, és nem válogathat – szögezte le. A Magyar Posta a házhoz szállításban tud előnyt nyújtani, emellett 550 csomagautomatát is üzemeltetnek, és idén további 150-et telepítenek.

Mikecz Péter várakozásai szerint el tudják majd látni a megnövekedett feladatot, hiszen tavaly a csúcsidőszakban, októbertől decemberig volt olyan nap, amikor 250-270 ezer csomagot is kézbesítettek. Ez azt mutatja, hogy az átlagoshoz képeset 10-20 százalékos növekedés esetén is helyt tudnak állni – tette hozzá.