AZ ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI HIVATALA FIZETI MATKOVICH FACEBOOK HIRDETÉSEIT?

Matkovich Ilona már közel 1 millió forintot költött facebook hirdetésekre. Az azonban kérdést vet fel, hogy ki a finanszírozó, ugyanis a fiókhoz rendelt telefonszám megegyezik az önkormányzat gazdasági hivatalának telefonszámával.

A képen is jól látszik a telefonszámok egyezősége Vác balliberális polgármesterének facebook oldalán (ami hirdetéseket is létrehoz) és az önkormányzat gazdasági hivatalának felületén.

Ennek fényében felmerül a kérdés: vajon közpénzből fizetik Matkovich Ilona közösségi média hirdetéseit?

Matkovich Ilona egyébként a választásokhoz közeledve egyre aktívabb a facebook oldalán. Hol turista, hol pedig élsportoló bőrébe bújva posztol. Még az sem kizárt, hogy külföldi támogatást kap majd a kampányához, ugyanis elemzők szerint választási dolláreső hullhat a baloldalra.

A Mandiner arról írt, hogy az Action for Democracy nyílt pályázati felhívásokat tett közzé hivatalos oldalán. Azokat a szervezeteket támogatnák, amelyek – ahogy fogalmaznak – a demokráciák védelméért és újraépítéséért dolgoznak. A magát amerikai székhelyű nonprofit szervezetnek valló Action for Democracyról nemrég derült ki, hogy valójában Soros György áll mögötte – legalábbis ami az anyagi támogatást illeti.

A kormány megkerülésével Magyarországra guruló dollárokból pedig vélhetően nem csak plakátkampányra, hanem internetes hirdetésekre is jut majd a baloldalnak, vélhetően Matkovich Ilonának is, aki még tavaly létrehozta a dollárok begyűjtésére szánt Összefogás Vácért 2024 Egyesületet.