A BALOLDALON TÉNYLEG SEMMINEK NINCS KÖVETKEZMÉNYE – MAGYAR HÍRLAP LAPSZEMLE

Bocsánatkérés helyett Gárdonyival takarózik a váci jobbikos képviselő, aki pedofil és erőszakos tartalmakat osztott meg korábban – írja a Magyar Hírlap Fehér Zsolt botránya kapcsán.

Nem csitul a botrány Vácott: egy hete a Magyar Hírlap is megírta, hogy a kormánypártok lemondásra szólították fel Fehér Zsolt jobbikos önkormányzati képviselőt, amiért az korábban egy általa jegyzett, kis példányszámú kiadványban pedofil és nőgyűlölő tartalmakat szerkesztett be. A politikus soha nem kért bocsánatot a „viccekért”, amelyek közt olyan is volt, amely egy 12-13 éves kislány megerőszakolásáról szólt. Fehér a közösségi oldalán válaszolt a bírálóinak.

Az Arbo Nyúz… Saját bevallása szerint is komolyanvehetetlen iromány… A máshonnan összeollózott és kollázsként összeragasztott képeket tulajdonítsátok a „főszerkesztőnek” – írta. A bejegyzésében azzal védekezett, hogy Gárdonyi Géza az egyik regényében írt a 451-ben lezajlott catalaunumi csatáról, mégse gondolhatja senki, hogy „az egri remete személyesen vett részt a hunok oldalán a másfél ezer esztendővel ezelőtt lezajlott, pokoli összecsapásban”. Valamint kitért arra is, hogy nem egyedül készítette az Arbo Nyúzt, és így értetlenkedett: „Ami a maga idejében röhögni volt jó, mára világraszóló botrányért kiált” – írja a Magyar Hírlap.

A cikkben az áll, hogy Fehér Zsolt szerint a nők megcsonkítása, megszégyenítése és a kislányok megerőszakolása olyan dolog, ami a 2000-es években még „röhögni volt jó”. S szerinte az is mentesíti a felelősség alól, hogy az Arbo Nyúzba beszerkesztett tartalmak egy része nem a saját irománya, hanem másé – adott esetben egy fordítás. Ezt vélhetően Vác baloldali vezetése is hasonlóan látja, mivel érdemben sem önmaguktól, sem a kormánypártok felszólítására nem határolódtak el a jobbikos képviselőtársuktól – jelezte a Magyar Hírlapnak Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke, aki korábban egy videóüzenetben reagált a botrányra.

Forrás: Magyar Hírlap