LEGINKÁBB A KÉRDŐJELEK SZAPORODTAK A VVLSE VEZETÉSÉNEK TAVASZI SZEZONT NYITÓ TÁJÉKOZTATÓJA KAPCSÁN

„Február 21-én, szerdán, 13:30 órától szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartunk a váci stadion klubhelyiségében” – adta hírül nagyjából egy héttel ezelőtt közösségi média oldalán (is) a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület, s az esemény valóban megtörtént.

Az információink szerint igen csekély tömegvonzással végrehajtott tájékoztatóról, fórumról így számol be – a lakossági hozzászólásoktól agyoncenzúrázott – hivatalos városházi honlap:

Iványi Károly elnök szerint az őszi szezon nem úgy alakult, ahogy szerették volna, de jelezte, hogy töretlen a bizalom Kovács Péter és Burzi Attila felé.

»A télen vérfrissítés zajlott a keretben, öt játékost is igazoltunk annak érdekében, hogy a tavasz jobban teljen a csapat számára. Szerencsére egyre több támogatónk is akad, amelynek köszönhetően az anyagi lehetőségeink is javultak.«

Hozzátette, hogy a műfüves pálya 2017 óta húzódó ügye hamarosan megoldódhat. A focipályát reményeik szerint június végéig átadják. Ezen felül, a pálya melletti kerítést is hamarosan felújítják. Fontos célként tűzték ki a világítótestek rekonstrukcióját, illetve az egész környezet zártabbá tételét.

A jövőben a mérkőzések látogatásához egy 700 forintos támogatói jegyet lehet majd megvásárolni, de a hölgyek és a diákok számára ez továbbra is ingyenes lesz.

Kovács Péter vezetőedző elmondta, nagyon örült annak, hogy sikerült bővíteni és erősíteni a keretet. A klub öt korábbi játékosát igazolta le Balogh Balázs, Dömök Enrikó, Tóth Nándor, Nagy Zoltán és Vén Botond személyében.

»Az ősszel sajnos a tizenötödik helyen végeztünk. A meccsek képe alapján sajnos lehet, hogy még egy kicsit többet vártunk a srácoktól, mint amit az adott körülmények között hoztak ki magukból. Többször is az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezünkből a mérkőzés. Ezért volt szükség rutinosabb játékosokra.«

A tréner kiemelte, hogy a téli felkészülés a körülményekhez képest nagyon jól sikerült, így bizakodóan várják a szezonkezdetet, ahol majd a Biatorbágy lesz az ellenfél.

»Az új játékosok a személyiségükkel és a munkamoráljukkal is erősítik a csapatot. Szemmel láthatóan jóval pörgősebbek lettek az edzések. Ők olyan emberek, akik a kiélezett helyzetekben is a csapat vezérévé tudnak válni.«”

VO-komment

Ígéretekből tehát nem volt hiány a tájékoztatón, de valamiféle ráadásra, tizenegyes rúgásokra játszó időhúzás érződik itt, hiszen minden bejelentett fejlesztés határidejét a júniusi önkormányzati választások utánra vagy még jóval későbbre lőtte be a Matkovich Ilona polgármesterhez erősen bekötött klubvezetés, így nagy kérdés, hogy mindezt kiken és hogyan lehet majd számonkérni.
Ugyanakkor többeknél kiverte a biztosítékot a szurkolói ankét lehetetlen időpontra szervezése, ami arra engedhet következtetni, hogy a klubvezetés inkább abban volt érdekelt, hogy minél kevesebben legyenek ott mindenféle kínos kérdésekkel.
A klub közösségi média oldaláról citálunk beszólásokat:
„Sokat nem javult a helyzet. Tragikomédia FC.”
„Ezt ti sem gondoljátok komolyan, ugye? Nem volt még elég a hülyeségből? Munkanapon szerintetek ki ér rá délután fél kettőkor? Azért az amatőrizmusnak is van határa…”
„Remélem, csak elírás az egész.”