VÁCI FIDELITAS: MATKOVICH NEM TEHET AZ EGÉSZ VÁROSRA SZÁJZÁRAT!

Matkovich Ilona első polgármesteri intézkedésére, a szájzár rendelet kiterjesztésére hívja fel a figyelmet a váci Fidelitas két óriásplakátja a városban. Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke elmondta, mivel Matkovich Ilona lezüllesztette a helyi médiát és most már semmi közszolgálatiság nincsen benne, csak propaganda, ezért úgy döntöttek, hogy erre is felhívják a figyelmet.

„Tudjuk, hogy Matkovich Ilona első polgármesteri utasítása a szájzár rendelet volt, amivel megtiltotta a váci önkormányzati cégek munkatársainak, hogy a jóváhagyása nélkül kritikus véleményeket mondjanak a város vezetéséről, vagy a város működéséről. A kampányban végig, lépten-nyomon azt hangoztatták, hogy egy nagyon fontos érték a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás, ezzel szemben az első polgármesteri utasítása ez volt. Azóta meg folyamatosan az Alfahírtől egyéb sorosista újságírókat hoznak ide, Vácra és propagandát csinálnak ahelyett, hogy közszolgálatiságról lenne szó” – szögezte le Szabó.

Szabó Csaba az új városi hírportállal kapcsolatban hozzáfűzte: „teljes mértékben felháborító, egy önkormányzati oldalnak az lenne a célja, hogy az embereket, akik itt élnek a településen, vagy akik érdeklődnek, azokat információval lássa el. Ezzel szemben most már a politikai cikkeknek a többségét találhatjuk ott, igazából ami közszolgálati, egyre kevesebb van és amint közeledünk a választásokhoz, ez egyre rosszabb lesz.”