TESTÜLETI ÜLÉSEK HELYETT CENZÚRÁZOTT FÓRUMOK, TÜNTIKÉZÉSEK, SZEMFÉNYVESZTŐ SZALAGÁTVÁGÁSOK

Lassan a végéhez közeledik az a példátlan hónap, amikor a várost ösztönből (félre)vezető őakarnoksága, Matkovich Ilona polgármester a balliberális önkormányzati döntéshozó többség akarata szerint nem méltóztatik testületi ülést összehívni, ami bizony a képviseleti demokrácia deficitje, a választók semmibe vétele és erős munkakerülés.

Érdemes elgondolkodni a lehetséges okokon.

Elsőként adódik a feltételezés, hogy a polgármester asszonynak nagyon kínosak lehet(né)nek az ülések, amikor is az itt ellenzékben lévő kormánypárti képviselők rendre joggal kérdőre vonják, vonhatnák, hogy miként élt, él vissza politikai hatalmával a családjához köthető bizniszek (Kőhíd utcai lakópark-beruházás, felső rakparti vendéglátóhelyi üvegkalitka, stb.) érdekében.

Nyilvánvaló, hogy Matkovich Ilona inkább abban érdekelt, hogy mindenféle olyan fórumot hívjon össze, ahova – akár parancsszóval – szimpatizánsokat toborozhat elsősorban, ahol észt oszthat, bájologhat.

No meg persze több idő kell az öt évnyi széltolást leplező szalagátvágó kampányolásra, állítólag komoly tárgyalásokra bizonyos közügyekben (itt leginkább szivárványos koalíciós egyeztetések lehetnek a háttérben, semmint Vác fejlődését szolgáló hivatalos megbeszélések), ilyen-olyan kormányellenes tüntikézeseken való részvételre.

Jó példa a legutóbbira a múlt pénteki szemforgató megmozdulás a Hősök terén állítólag a gyerekek védelmében, ahol a váci balliberális önkormányzati képviselők kis antihős csoportja is ezerrel szelfizgetett a mobiltelefonfényes háttér előtt.