MÁR FEBRUÁR VAN, DE MATKOVICH INDULÁSA MÉG MINDIG NEM BIZTOS – KUDARCOS NÉGY ÉVE ÉS ORSZÁGOS BOTRÁNYAI MIATT KÉTES MÉG MINDIG AZ ÚJBÓLI INDÍTÁSA

Gyurcsány Ferenc, ha akarta volna, már tavaly novemberben is beállhatott volna Matkovich Ilona mögé. Ám ez még a mai napig sem történt meg, így Matkovich indulása polgármesterként továbbra is bizonytalan, holott a Demokratikus Koalíció elnöke hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozott egy listát a DK és az MSZP közös jelöltjeiről 34 vidéki település vonatkozásában, Vácot kihagyva. 

Azt sem lehet mondani, hogy Gyurcsány megfeledkezett a Pest vármegyei városokról, ugyanis például Juhász Béla Róbert indulása Sződligeten szerepel a már említett listán, pont úgy, mint Dunakeszin Tonzor Péteré. 

Matkovich Ilona neve azonban még az apró betűs részben sem szerepel és továbbra is kétséges az indulása a júniusi választáson. Nem is csoda, hiszen polgármesterként kudarcos négy évet tudhat a háta mögött. Az ő városvezetése alatt elmaradt a 2019-ben megígért szociális bérlakások építése és nem lett semmi a szabadstrand fejlesztésből sem. Hanyatlik a Váci Dunakanyar Színház is, ahonnan elüldözték a korábbi igazgatót. Emellett Matkovich Ilona volt az, aki csuklóból visszadobott ötmilliárd forintot, ami már megvolt egy multifunkciós sport- és rendezvényközpontra.

A váci jobboldal szerint Matkovich Ilona nem is várost, hanem ingatlanügynökséget vezet. Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke nemrég rávilágított arra, hogy a jelenlegi baloldali városvezetés eddig már közel 1,5 milliárd forint értékben adott el ingatlanokat és telkeket városszerte.

Matkovich Ilona folyamatosan botrányokba keveredik a gyerekei bizniszei miatt. Elég a Kőhíd utcai luxuslakópark építést említeni, ahol a polgármester fiának építkezése miatt már azok a lakók is Matkovich ellen fordultak, akik 2019-ben még neki adták a szavazatukat.

Emellett folyamatosan borzolja a kedélyeket Matkovich Ilona gyerekeinek szabálytalan építkezése a Duna-parton. A Lujza és Koriander ugyanis beépíthette az előkertjét annak ellenére, hogy arra a Helyi Építési Szabályzat nem ad engedélyt.

Vélhetően annak a híre is eljutott Gyurcsányhoz, hogy a Védjük meg Vácot! petíciót a helyi jobboldal mellett a baloldal képviselői is aláírták. A dokumentum aláírói közösen mondták ki, hogy „Vácot az elmúlt három évtized legrosszabb vezetése irányítja 2019 óta.”

Ennyi mutyi és botrány után nem is csoda, ha főnöke, Gyurcsány Ferenc nem járul hozzá Matkovich Ilona újbóli indulásához a polgármesteri székért.