MINDEN ELADÓ? AVAGY TÖRZSVAGYONBÓL TÖRTÉNŐ KIVONÁSRÓL IS DÖNTÉS SZÜLETETT AZ ÉVNYITÓ TESTÜLETI ÜLÉSEN

A január 31-én tartott évnyitó testületi ülésről szóló beszámolóink sorában korábban már hírt adtunk arról, hogy a balliberális döntéshozó többség a ciklus zárásához közeledve végkiárusításba kezdett a városi tulajdonú ingatlanok vonatkozásában, de van itt még egy pont, ami miatt fontos visszatérni erre a mutyigyanús vehemenciára.

Mint korábban megírtuk, a Március 15. tér 16-18. számú patinás ingatlanban kikerülhet a közvagyonból öt nem lakás célú helyiség, amelyekre már van is jelentkező. Illetve licitálni lehet egy, a Széchenyi utca 29. szám alatti épületben található lakóingatlanra. Mindez a dobra verés összesen több mint 125 millió forint értékű ingatlanelemekről szól – újra hangsúlyozzuk: egyetlen ülés döntései nyomán. Na de van itt más is, például egy, a Zrínyi utca 25. alatti épületben található lakóingatlan eladása nem egészen 20 millió forintért.

Ám, ami talán mindezeknél az összesen csaknem 150 milliós tételeknél is feltűnőbb, az egy alsóvárosi, azon belül is bőven belterületi beépítetlen ingatlan törzsvagyonból történő kivonása.

Ennél a napirendi pontnál Mokánszky Zoltán képviselő megfogalmazta: egyenesen közösség elleni vétek egy amúgy erősen beépített, zömmel tömbházas térségben kivonni a törzsvagyonból, s ezzel eladhatóvá nyilvánítani egy maradék zöld területet.

A város első számú ingatlanügynöke, a köz vagyonát (persze szivárványos csapata hűséges gombnyomásaival) igen bőkezűen kiárusító Matkovich Ilona polgármester válaszul megint azzal az átlátszó csúsztatással élt, hogy most csak törzsvagyonból kivonás van a napirenden, de mindenki tudhatja: ez valószínűleg azt feltételezi, hogy egy jól értesült körből esetleg már van is vevőjelölt az értékes ingatlanra.