A VÁCI BALOLDAL KÉPTELEN LESZÁMOLNI AZ ABERRÁLT KÉPVISELŐIVEL – MAGYAR HÍRLAP LAPSZEMLE

Vasárnapi publicisztikájában Arató András, a Klubrádió vezetője egyszerűen lek*rvázta Novák Katalint és Varga Juditot, de a baloldalon a közfelháborodás ellenére sem határolódott el tőle senki. Vácott ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az egykor Fehér Zsolt (Jobbik) szerkesztette Arbo Nyúzban, amely önmeghatározás szerint is egy szennylap volt, pedofil, nőgyűlölő és erőszakos tartalmak jelentek meg. Vállalhatatlan fantáziák – következmények nélkül – írja cikkében a Magyar Hírlap.

A váci botrányra Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke hívta fel a Magyar Hírlap figyelmét, miután – nem először – hiába szólították fel a baloldali szivárványkoalíció képviselőjét és a város baloldali vezetését a felelősségvállalásra.

Fehér Zsolt lapja közhelyesen kor- és kórtörténet egyaránt. A jobbikos képviselő Zsizsik álnéven írta és szerkesztette a 2000-es évek elején. Rasszista felhangok, testszégyenítés, pornográfia, pedofília és nemi erőszak egyaránt megjelenik a gusztustalan tartalmak között. A harminc számot ért kiadványt állítólag csak szűk körben terjesztették, bár esik benne szó szerkesztőségi ülésekről, fogadóórákról – írja a Magyar Hírlap.

Az Arbo Nyúz önmeghatározása szerint egy szennylap volt, amelyet a készítői viccnek szánhattak. Ugyanakkor könnyű belátni: finoman szólva szétfeszítik a művészi szabadság határait az olyan írások, amelyek például egy 12-13 éves kislány megerőszakolásáról vagy egy prostituált megcsonkításáról szólnak. Az az állítás pedig, hogy a lap külföldi dalfordításokat (is) tartalmaz, nem ad magyarázatot a „prózai” írásokra és a montázsokra, kommentárokra.

A Duna-parti város fideszes és kereszténydemokrata politikusai már 2022-ben vállalhatatlannak és a közéleti szerepvállalásra méltatlannak tartották Fehér Zsoltot, akitől a facebookos és más megnyilvánulásai miatt többek között a Váci Zsidó Hitközség vezetője nyilvános bocsánatkérést várt volna el. Erre azután került sor, hogy egyebek mellett kiderült, az egyik posztjában a Dánia–Hollandia-meccsről Árják–Liberálisok mérkőzésként írt – áll a cikkben.

Szabó Csaba a Magyar Hírlap kérdésére azt mondta: „2022-ben látott napvilágot az újság, és már akkor is kiverte a biztosítékot, de úgy látszik, hogy a baloldalon semminek sincs következménye. Ahelyett, hogy felszólították volna, hogy mondjon le és kérjen bocsánatot, inkább védték és mosdatták. Számomra teljesen érhetetlen, hogy Matkovich Ilona polgármesterként, nőként és édesanyaként hogy képes egy ilyen emberrel együtt dolgozni.”

Szerinte felháborító, hogy Fehér Zsolt képviselő lehet úgy, hogy pedofil tartalmakat jelentett meg. „De azt se szégyellte leírni, hogy egy szombat este megerőszakolt egy »kiscsajt« a polgármesteri hivatal előtt” – tette hozzá, hangsúlyozva: ilyen embernek nincs helye a közéletben. „Neki és az őt védő Matkovich Ilonának is le kell mondania.”

Arra a felvetésre, hogy az Arbo Nyúz állítólag szűk körben terjedt, és a készítői, olvasói sem vették komolyan, Szabó Csaba a Magyar Hírlapnak leszögezte: „Nagyon sok mindennel lehet viccelni, de vannak határok, és ezek a pedofil, perverz és nőgyűlölő írások minden határon túlnyúlnak. Nem hiszem el, hogy egy normális ember ilyeneket írna, és ilyen szövegeknek teret adna. Az embert a rosszullét fogja el, ha elkezdi olvasni ezeket a beteg szövegeket.”

Ennek kapcsán felidézte, hogy a szennylap szövegei szerint minden nő k*rva. „Több szövegben nők megcsonkolásáról és megerőszakolásáról esik szó, de talán a legdurvábbak a pedofil szövegek az újságban. Ez nem tréfa. Aki pedig annak tartja, az nem normális. Kiskorú lányok megerőszakolásával és megölésével nem lehet viccelni” – fogalmazott.

S mint kifejtette, ha ezt az ügyet a baloldal elintézi annyival, hogy ezek csak vicces szövegek, az ismételten azt támasztja alá, hogy nincs helyük a közéletben – se Fehér Zsoltnak, sem pedig az őt védő, baloldali összefogásnak.

 

Cikk forrása: Magyar Hírlap. Kiemelt kép forrása: facebook.com/Fehér Zsolt