SZÁDOCZKI IMRE IS SEGÍT A VÁCI IDŐSEKNEK GONDOSÓRÁT IGÉNYELNI

„Minden idősnek jár a gondosóra” – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke, aki szabadidejében váci időseket keres fel telefonon, és igény esetén segít nekik gondosórát igényelni. 

Mint ismert, a Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A program egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló szolgáltatás. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A segélyhívás után amennyiben a diszpécserek – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki ezután közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára. A diszpécser indokolt esetben a sürgősségi segélyhívót is tárcsázza.

A regisztráció egyszerű, történhet saját részre vagy hozzátartozó számára, a regisztracio.gondosora.hu internetes oldalon.