EGY MATKOVICH-LISTA ÉS EGY FERJANCSICS-LISTA VERSENG A BALOLDALON?

Még mindig kérdéses, hogy Matkovich Ilona mögé beáll-e a DK elnöke, ugyanis Gyurcsány Ferenc sok másik vidéki várossal ellentétben, Vácról egyelőre nem nyilatkozott abban a tekintetben, hogy kit indít polgármesternek. A jelenlegi helyi politikai viszonyokat látva pedig az is elképzelhető, hogy két baloldali jelölt is harcba száll a polgármesteri székért. Nem lenne meglepő, hiszen Matkovich Ilona mutyijai és a családja fékezhetetlen harácsolása miatt már a baloldal számára is vállalhatatlan a jelenlegi polgármester működése.

Nem hivatalos információink szerint egyelőre nem állt össze a helyi DK és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület, pedig 2019-ben közös listán indították jelöltjeiket az önkormányzati választásokon.

Így az is elképzelhető, hogy a baloldal két jelöltet is indít a polgármesteri címért idén júniusban. Amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, Matkovich Ilona legesélyesebb ellenfele az a Ferjancsics László lehet, aki az utóbbi időben nyílt pozícióharcot indított.

Ferjancsics decemberi kirohanása mindenkit meglepett a képviselő-testületi ülésen. A baloldali alpolgármester ugyanis szóvá tette, hogy az ES TV nem tette adásba nyilatkozatát, mert arra állítólag engedélyt kell kapni a kabinettől. „Azaz mondjuk ki, hogy cenzúráztak és semmibe vették a sajtószabadságot az ES TV-ben. Ilyen egyébként még Fördős Attila alatt sem történt meg. Akkor ugyanez a TV minden sajtótájékoztatót adásba tett” – hangsúlyozta Ferjancsics. Az alpolgármester felháborodásában jogi következményeket is kilátásba helyezett a városi közpénzből fenntartott televízióval szemben.

Végül Ferjancsics győzött, mert az ES TV pár nappal később leközölte a szóban forgó interjút. A decemberi ülésen az alpolgármester Matkovich Ilonával is összekülönbözött, mégpedig pénzek szétosztásán. Az alpolgármester módosító javaslatokat nyújtott be a testület elé, több pénzt szeretett volna ugyanis rendelni a számára fontos ügyek mellé.

Matkovich Ilonát azonban láthatólag meglepte saját helyettese, ekkor suttogva minősítette cirkusznak Ferjancsics László módosító indítványait. A mellette ülő Kiss Zsolt alpolgármester pedig azt javasolta, hogy ne fogadja be azokat, hanem szavaztassa meg a testülettel.

A cirkusz a januári testületi ülésen is folytatódott. Akkor Ferjancsics László azért szólalt fel, mert szerinte a városvezetés nem fog pályázatot kiírni az utasvárók felújítására, telepítésére és üzemeltetésére, mert szerinte egy céget akarnak helyzetbe hozni, ami szavai szerint „egy normál demokráciában rendkívül nem szerencsés.”

Ferjancsics nyilvános kirohanásai egyre jobban erősítik, hogy repedezik a baloldali összefogás Vácon.

A városban emellett az a hír is járja, hogy a kampányhoz közeledve a váciak támogatására is számít az Összefogás Vácért 2024 Egyesület. A magánemberek pénzt utalhatnak annak az egyesületnek, amit Matkovich Ilonáék tavaly a Soros-dollárok begyűjtésére hoztak létre. A baloldalnál ugyanis országszerte bevett szokás, hogy a politikusok civilek bőrébe bújnak és egyesületeikhez gurulnak a dollárok. A Soros-hálózathoz tartozó Ökotárs Alapítvány több másik szervezettel együtt osztja szét a kormány megkerülésével Magyarországra érkező uniós pénzeket.

 

Kiemelt képek forrása: facebook.com/Matkovich Ilona, facebook.com/Ferjancsics László.