MATKOVICH ELŐZŐ MUNKAHELYE IS RÉSZESÜLT AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉG BŐKEZŰ TÁMOGATÁSÁBÓL

Közel 10 millió forintot kapott a Magyar Narancs az Ökotárs Alapítványon keresztül az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől.

Január 26-án hirdettek eredményt a korábban kiírt Szabad Média pályázatról. Összesen 32 pályázat érkezett be határidőre, amiből 15 kap összesen több mint 115 millió forintos támogatást.

A nyertesek közt van Vác balliberális polgármesterének, Matkovich Ilonának előző munkahelye, a Magyar Narancs is.

Mint ismert, az Ökotárs Alapítvány az a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, ami szétosztja a kormány megkerülésével Magyarországra érkező uniós pénzeket. Fő tevékenységei közé sorolható a kormányellenes tüntetéseken való részvétel. Az Ökotárs Alapítvány vezetője például a 2022-es áprilisi választások után a Mi vagyunk a többség nevű csoport kormányellenes megmozdulásán fel is szólalt. Móra Veronika azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslattal fenyegetett szervezetek mellett.

A magukat függetlennek mondó, de mégis kormányellenes, Soros-szervezeteknek különösen jól jön a támogatás a közelgő önkormányzati választások előtt néhány hónappal. A magyar kormányt megkerülve érkező pénzek a baloldali kampány forrásai lehetnek.