JANUÁR 31-ÉN SZERDÁN TARTJA IDEI ELSŐ ÜLÉSÉT AZ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Matkovich Ilona polgármester január 31-ére végre össze méltóztatott hívni 2024 első képviselő-testületi ülését, ezzel kapcsolatban újra felhívjuk a figyelmet, hogy a tanácskozás nagy része nyilvános.

A legfontosabb napirendi pont az önkormányzat 2024-es költségvetésének tárgyalása lesz. Rendeletmódosítás várható a pénzben és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokra, a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjére, a közterületek használatára vonatkozó szabályozásokban, s futószalagon napirendre kerülnek újabb ingatlanértékesítések, törzsvagyonból történő kivonások is.

Külön érdekesség a napirendi sorban a „Kellékesen” szólva igencsak leépülőben lévő Váci Dunakanyar Színház Kft. és a többi önkormányzati kulturális és hírszolgáltató intézmény úgynevezett javadalmazási szabályzatának jóváhagyására vonatkozó előterjesztés. Látatlanban nehéz mit kezdeni azzal az előterjesztéssel, amelyik a polgármesteri hivatal szervezeti felépítésére vonatkozik.

Nagy kérdés, hogy a balliberális, Matkovich Ilona polgármester erőteljes, rátenyerelős kézi vezérlésével működő többség egyáltalán napirendre veszi-e azt az előterjesztést, amelyben Pető Csilla, Pető Tibor, Dr. Manninger Péter, Mokánszky Zoltán és Csereklye Károly képviselők vizsgálóbizottság kinevezését kezdeményezik bizonyos, a városvezetésre nézve kétséges, mutyigyanús ügy(ek) kapcsán.

2024jantest