HÁJAS ATTILA: MATKOVICHNAK MENNIE KELL

A tavalyi évük is azzal telt a Kőhíd utca lakóinak, hogy próbáltak érdemben egyeztetni a baloldali városvezetéssel, ám Matkovich Ilonáék továbbra sem állnak szóba velük. Pedig lenne miről beszélgetniük. A Kőhíd utcában továbbra napi szinten indulatokat kelt a polgármester fiának botrányos építkezése. Hájas Attila, Kőhíd utcai lakos szerint nincs mese, a baloldali polgármesternek el kell tűnnie a város éléről.

2023-ban is végigkövettük, mikor mi történt a Kőhíd utcában. Az egyik ott lakó, Szilágyi András korábban arra panaszkodott, hogy el vannak keseredve és nem tudják, meddig fog ez még tartani. Minden nap kapnak valami keserűséget a polgármester fiának beruházása miatt.

Amellett, hogy a lakók kénytelenek fülsiketítő zajban élni, a munkagépek elállják az utcát és tönkreteszik a burkolatát, ami szintén bosszúságot okoz az ott élőknek. 

A Kőhíd utcaiak többször kezdeményeztek már egyeztetést az önkormányzattal, de folyton süket fülekre találnak. Cserébe azt kapták, hogy a lakókörnyezetüket elhanyagolják Matkovich Ilonáék. 

Tavaly májusban a lakók ültettek facsemetéket azon 60 éves fák helyett, amiket a lakópark építés miatt vágtak ki.

Júniusban arról számoltunk be, hogy a lakók nyírták le a füvet a játszótéren. Féltették ugyanis a gyerekeiket a kullancsinvázió miatt. Az önkormányzat csak hitegette a szülőket a munka elvégzésével, ezért inkább ők dolgoztak Matkovichék helyett.

Hájas Attila akkor elmondta: nem tudtak már arra várni, hogy az önkormányzat lenyírja a füvet. A gyerekeik élete és egészsége többet ér, mint a polgármester ígérete.

Augusztusban is fűnyírót vettek a kezükbe a lakók. Akkor a polgármester fiának építkezésétől nem messze, a garázssoroknál szüntették meg a már tarthatatlan állapotot. Rengeteg gaztól és parlagfűtől szabadították meg a területet.

Tavaly szeptemberben már több mint egy éve tartott Hájas Attiláék szélmalomharca Matkovich Ilonáékkal szemben. A lakók többször felhívták az önkormányzat figyelmét arra, hogy veszélyessé vált a közlekedés a lakóhelyükön az építkezés miatt és balesetbiztonsági intézkedéseket, egyebek mellett fekvőrendőröket kértek tőlük.

Szeptember végén dühüknek hangot adva az utcára vonultak a lakók, ugyanis az önkormányzat a Kőhíd utca és a 2. sz. főút találkozásánál olyan menetdinamikai küszöböt telepített, ami túl közel került a főúthoz, ezzel szerintük balesetveszélyt okozva.

Fekvőrendőrt tettek a Kőhíd utca és a Szigony köz találkozásához, valamint a játszótér mellé is, ahol szintén nem érték el a remélt balesetbiztonságot. 

Olyannyira, hogy októberben egy babakocsit toló édesanyát majdnem elütöttek a játszótér mellett. Az anyuka a babakocsit az árokba tolta, hogy elkerülje az ütközést.

A Matkovich Ilonáékból kiábrándult emberek abban bíznak, hogy júniusban egy sokkal együttműködőbb, Vácért igazán tenni akaró vezetés kerül a város élére.

Hájas Attila többször felhívta már a figyelmet a szérűskerti gyalogátkelőhely problémájára is, ahol többször is volt már baleset. 2022 novemberében például két iskolást ütött el egy autó a zebrán. Hájas szerint mielőbbi megoldásra van szükség az iskolacentrumba járó diákok biztonsága érdekében, de úgy látja, hogy Matkovich Ilonáékat ez sem érdekli.

A témában készült riportunkat megnézhetik a facebook-oldalunkon.