JUHÁSZ BÉLA MÁR KÖZEL KÉT HÓNAPJA A BALOLDAL POLGÁRMESTER-JELÖLTJE, MATKOVICH MÉG MINDIG LÓG A LEVEGŐBEN

Már közel két hónapja közzétette az ellenzék az MSZP-DK megállapodás névsorát, ami tartalmazza számos magyarországi város baloldali polgármester-jelöltjét. A sződligeti Juhász Béla neve is szerepel a dokumentumban, de Matkovich Ilonát meg sem említik; azóta sem.

2023 novemberében hozták nyilvánosságra az MSZP és a DK közös polgármester-jelöltjeinek névsorát számos budapesti kerület és vidéki város tekintetében. Úgy tűnik, Sződliget jelenlegi polgármestere, Juhász Béla jól teljesít Gyurcsányéknál, ugyanis számolnak vele az idei választáson.

Ugyanezt nem mondhatja el magáról Vác balliberális polgármestere, Matkovich Ilona, aki nem került fel a tavaly novemberi listára és azóta sem szólt arról a baloldal, hogy őt indítják polgármesternek.

Ezt Matkovich Ilona is megerősítette a napokban a Népszavának, ami azt írta: „Vácon sem egyértelmű még, Matkovich Ilona ismét megméretheti-e magát: a polgármester asszony úgy tájékoztatta lapunkat, zajlanak a tárgyalások, hogy ismét ő legyen a jelölt, s mögötte megfelelő csapat álljon össze.”

Nem lenne meglepő, ha Gyurcsány Ferenc nem lenne megelégedve Matkovich Ilona munkájával, és inkább másnak adna bizalmat helyette. Matkovich ugyanis az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a váciak elégedetlenek legyenek vele.

Kiárusítja a város vagyonát, a gyerekei botrányos beruházásait fontosabbnak tartja a városlakók érdekeivel szemben, megállás nélkül sarcolja az autósokat – ez csak néhány példa arra, ami a váciakat bosszantja és ami kihat a város közhangulatára. Emiatt is ültethette kispadra Matkovichot Gyurcsány; vagy még oda se?