SZABÓ CSABA: SAJÁT ALPOLGÁRMESTERÉT CENZÚRÁZTA A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS

„Visszanyalt a fagyi a baloldalon. Emlékszünk, mikor megszavazták a balosok a szájzár rendeletet, hogy csak a polgármester asszony engedélyével lehet nyilatkozni? Mi igen, és most már Ferjancsics László is” – mondja legújabb videójában Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke.

Mint ismert, Ferjancsics László alpolgármester a decemberi képviselő-testületi ülésen nyíltan kijelentette, hogy cenzúrázta őt a több tízmillió forintból fenntartott városi televízió. Az ES TV ugyanis nem adta le az alpolgármester egy korábbi nyilatkozatát. Ferjancsicsot a Városimázs Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta, hogy a fejlesztést bemutatónak előzetesen a kabinettel szükséges egyeztetni, továbbá hogy ha az egyeztetés és az engedélyeztetés megtörtént, úgy az adásba kerülésnek nincsen akadálya.

„Azaz mondjuk ki, hogy cenzúráztak és semmibe vették a sajtószabadságot az ES TV-ben. Ilyen egyébként még Fördős Attila alatt sem történt meg” – mondta Ferjancsics László. 

Szabó Csaba szerint „ez az igazi közszolgáltatás a baloldalon. Ilyen, amikor a saját csapatod elárul, de ezt pont alpolgármester úrnak mondjam? Ez a váci szájzár, ami ha kell az alpolgármesterre is ráraknak.”

Ferjancsics szavai szerint „ez a cenzúrázás egy olyan vezetői túlkapás, amely ha még egyszer előfordul – szeretném jelezni – a médiatörvényben foglaltaknak megfelelően hatósági vizsgálatot fogok kérni, valamint egyéb hatósági bejelentéseket is meg fogok tenni.”

„Vajon ez csak az alpolgármester úr cenzúrázására vonatkozik, vagy ha bárkit cenzúráznak, akkor is megteszi? Mert akkor tényleg nagyon izgulhat a vezető. Példátlan, hogy városházi engedély hiányára hivatkozva nem tesznek be a híradóba egy előre felvett anyagot” – fűzte hozzá Szabó Csaba hangsúlyozva, hogy jól láthatóan reped a baloldal.

Ferjancsics felvetésére Matkovich Ilona azt reagálta a testületi ülésen, hogy „ez a tényeknek a nagyon rossz irányból való megfogása.”

„Ilyen egy igazi Magyar Narancsos újságírói válasz. A szájzár rendelet és hogy egy alpolgármester nem szerepelhet a helyi médiában csak engedéllyel az nem cenzúra, csak a tények rossz irányból lettek megfogva. Na ez a balos tempó. Ebből most már tényleg elég! Vác többet érdemel, de a baloldali városvezetés nem érdemel több esélyt!” – zárta szavait Szabó Csaba, akinek videóját itt nézhetik meg.