HÁJAS ATTILA: MATKOVICH ILONÁÉK HANYAGSÁGA MIATT VÁC A POCSOLYÁK VÁROSA

Ahogy Tata a tavak és Veszprém a királynék városa, úgy Vác lassan pályázhat a pocsolyák városa címre a városvezetés hanyagsága miatt – nyilatkozta Hájas Attila, a Kőhíd utca lakója.

„Aki ezekben a télvíz idei napokban a várost gyalog járja, vagy autójával az ártalmatlannak tűnő, de feneketlen kátyút rejtő vízbe döccen, hamar rádöbbenhet, hogy Vác manapság sajnos leginkább csak a pocsolyák városának kétes címére pályázhatna. Bár nem tartom magam a terület szakavatott képviselőjének, mégis úgy vélem, annyi és annyira bosszantó apró tavacska, mint nálunk, máshol nem is lehet. Beléjük botlunk, és sajnos gyakran beléjük is lépünk úton-útfélen. Az elsuhanó autók ránk fröcskölik a hanyagság és a nemtörődömség mocskos eredményét, akrobatikus mozdulatokra kényszerítik a zebrát szegélyező vizeken átkelni kívánó gyalogosokat” – részletezte Hájas Attila, aki az elmúlt hetekben a várost járva úton-útfélen vízzel teli kátyúkba botlott.

Gyalogátkelő vizesárokkal – fotó: Hájas Attila

Hájas Attila hozzátette: „felháborító, hogy a váci adófizetők százmillióiból átbuherált Márvány-térhez vezető gyalogátkelőhelyen is akkora pocsolya terül el, amit kikerülni lehetetlen.”

Fotó: Hájas Attila

Siralmas a helyzet a Kőhíd utcában is, ahol az ott lakó Hájas Attila szerint a polgármester fiának botrányos építkezésén dolgozó munkagépek miatt lett kátyús az utca. Az úthibák éppen ott sorakoznak, ahol a gyalogosok – járda hiányában – közlekednek.

Fotó: Hájas Attila
A hírhedté vált építkezés szép kátyút termett. Fotó: Hájas Attila
Hájas Attila: „Ez a kátyú a bukkanó megépítése miatt keletkezett, mert az pont az út szélére tereli az autókat.”

„Eső lesz még a következő hetekben, a pocsolyák gyors felszámolását pedig egyhamar aligha remélhetjük a város vezetésétől, mivel ebben eddig egyáltalán nem jeleskedtek. Sőt, több példa alapján inkább attól kell tartanunk, hogy azok szaporodását fogják majd előmozdítani. Legtöbbünk mobiljában ott van a fényképezőgép. Arra buzdítom a városlakókat, örökítsék meg „kedvenc” pocsolyájukat, – a cipőgyilkost, a buszmegállónál leselkedőt, a gyalogátkelő rémét, a helyi cunami bajnokot – és a felvételt tegyék közzé a közösségi médiában, hogy Matkovich Ilonáék is lássák, mi nem csukott szemmel járjuk a várost és napi szinten milyen kellemetlenségekbe ütközünk” – zárta mondandóját Hájas Attila.