VÁCI EGYHÁZMEGYE: PRO DIOECESI VACIENSI DÍJAT KAPOTT VANDERLIK TAMÁS ÉS CZINEGE GÁBOR

Marton Zsolt megyéspüspök Pro Dioecesi Vaciensi – A Váci Egyházmegyéért díjban részesítette Vanderlik Tamást és Czinege Gábort több évtizedes munkájukért és szolgálatukért, amellyel a Váci Egyházmegye és azon belül elsősorban a Püspökség munkáját segítették, támogatták, illetve segítik mind a mai napig.

Vanderlik Tamás és Czinege Gábor a Pro Dioecesi Vaciensis díjat a püspökségi dolgozók karácsonyi ünnepségén vehette át az egyházmegye főpásztorától.

Mindkét kitüntetett sok éven át felügyelte, vezette a liturgikus és kulturális programok előkészítését, világítását, hangosítását, több mint 30 éve szinte minden ünnepélyes püspöki szertartáson, körmeneten és Hétkápolna búcsún ott álltak a keverők és erősítők mellett, a CREDO ház rendezvényeinek technikai hátterét is biztosították.
Vanderlik Tamás idegenvezetőként is tevékenykedett a püspöki palotában és mindenki szerint a kétszintes püspökségi pince rejtelmeinek legjobb és legavatottabb ismerője Vácon.
Czinege Gábor a CREDO ház eseményeinek videós dokumentálásában és tudósítások elkészítésében is sokat dolgozott az elmúlt évtizedekben.

Gratulálva a díjhoz, szerkesztőségünk is sok örömöt és egészséget kíván a kitüntetetteknek a jövőben rájuk váró feladatokhoz, a nyugdíjas évekhez és a családdal, unokákkal töltött időhöz.