FERJANCSICS ISMÉT LENYOMTA MATKOVICHOT – KI AZ ÚR A VÁROSHÁZÁN?

Hatalmas port kavart a múlt heti képviselő-testületi ülésen, amikor Ferjancsics László baloldali képviselő szóvá tette, hogy az ES TV nem tette adásba nyilatkozatát, mert arra állítólag engedélyt kell kapni a kabinettől. Úgy tűnik, azóta megérkezett az engedély Matkovichéktól, mert megjelent az interjú.

„Múlt hét kedden nyilatkoztam a helyi ES TV híradójának. A nyilatkozatom egyetlen általuk kezelt felületen és közösségi oldalon, illetve az ES TV Híradó című műsorszámában sem jelent meg a több tízmillió forint közpénzből fenntartott városi tulajdonban lévő Városimázs Kft. által működtetett felületeken” – kezdte mondandóját Ferjancsics László.

„Hogy miért? – kérdésemre az ügyvezető igazgató a következőket rögzítette írásban: a fejlesztést bemutatónak előzetesen a kabinettel szükséges egyeztetni, valamint azt írja még: ha az egyeztetés és az engedélyeztetés megtörtént, úgy az adásba kerülésnek nincsen akadálya” – közölte a további részleteket az alpolgármester.

„Azaz mondjuk ki, hogy cenzúráztak és semmibe vették a sajtószabadságot az ES TV-ben. Ilyen egyébként még Fördős Attila alatt sem történt meg. Akkor ugyanez a TV minden sajtótájékoztatót adásba tett” – hangsúlyozta Ferjancsics László.

Ferjancsics László felháborodásában jogi következményeket is kilátásba helyezett. Szavai szerint: „Ez a cenzúrázás egy olyan vezetői túlkapás, amely ha még egyszer előfordul  – szeretném jelezni – a médiatörvényben foglaltaknak megfelelően hatósági vizsgálatot fogok kérni, az ügyvezető fegyelmi felelősségre vonását is kezdeményezni fogom a kivizsgálást követően, valamint egyéb hatósági bejelentéseket is meg fogok tenni. Azt gondolom, hogy példátlan, hogy a képviselőknek engedélyt kell kérni egy nyilatkozathoz.”

Nem kérdés, hogy Ferjancsics László ezzel nyilvánosan is kellemetlen helyzetbe hozta a balliberális városvezetést és utalást tett arra, hogy feszültség van a csapatban. Úgy tűnik, Ferjancsics végül győzött, ugyanis az ES TV azóta leközölte a szóban forgó interjút.