FŰ HELYETT KAVICS A BOTRÁNYOS TÁRSASHÁZ ELŐTT – MATKOVICHÉKNAK TÉNYLEG MINDENT SZABAD?

Sok volt, alig maradt – röviden így lehet jellemezni a zöldterületek mértékét a Liszt Ferenc sétány azon részén, ahol Matkovich Ilona polgármester fiának cége társasházat épített. Ezek után joggal tehetik fel a kérdést a váciak: Matkovichéknak tényleg mindent szabad?

Egy néhány négyzetméternyi zöldterületet leszámítva, szinte semmi sem maradt a régi füves részből a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház előtt, ugyanis kővel leszórt, parkolásra alkalmas helyeket alakítottak ki a helyén.

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke szerint felmerül a kérdés, hogy volt-e engedélyük a zöldterületek felszámolására? Ha pedig volt, akkor vajon azért, mert Matkovich Ilona fiának, Pajor Dánielnek cége építette a társasházat?

Szabó Csaba felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a városban nehézkes a parkolás, és ha valaki netán füvön hagyja a kocsiját, a közteresek megbüntetik. Ezzel szemben Pajor Dániel cégének társasháza előtt több négyzetméternyi füves területet szüntettek meg azért, hogy nyugodtan parkolhassanak a kocsik.

A Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház egyébként több sebből vérzik. Mint ismert, jogerős ítélet mondta ki, hogy „a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes.”

Emiatt több alkalommal is fekete takarófólia mögé bújva végeztek javítási munkákat az épületen.