NEMZETKÖZI SZTÁRTANÁR ÉRKEZIK A VÁCI TÁNCOS GYEREKEKHEZ

A Váci Jeszenszky® Balett elitképzésének keretében a társulat versenyzőihez nemzetközi sztártanár érkezik 2024 januárjában. Rózsavölgyi Zsuzsa táncművész, táncpedagógus, koreográfus, a norvég Nemzeti Művészeti Akadémia docense vállalkozott a váci fiatalokkal való közös munkára – adta hírül a Pest Megye és Vác Város Művészeti díjas együttesének információs oldala.

A jeles táncművész ezidáig olyan világhírű együttesben dolgozott Anne Teresa De Keersmaeker koreográfussal, mint a Rosas Dance Company. A Baryshnikov Art Centre New York rezidencia programján készült művét bemutatták New Yorkban, Budapesten, Prágában, Drezdában, Lipcsében, Potsdamban, Münchenben és Szegeden.

Eddigi munkássága során csak professzionális felnőtt táncművészekkel dolgozott. Most először fog gyerekekkel alkotni.

A Váci Jeszenszky® Balett junior tánckara részére készít versenykoreográfiát az idei versenyszezonra. Értelemszerűen a versenyzőknek óriási lehetőséget biztosít a fejlődésre. Éppen ezért hosszú felkészítési folyamatban vesznek részt a sztártanár érkezéséig.

Klasszikus, kortárs és modern balett képzésüket az iskola két olyan kiváló szakembere végzi, mint

  • Schrott Dániel koreográfus, táncművész, táncpedagógus (Pécsi Balett, Szegedi Kortárs Balett, Magyar Táncművészeti Egyetem) és
  • Wéninger Dalma táncművész, koreográfus (Szegedi Kortárs Balett, South Bohemian Ballet).
  • Emellett, óraadó tanárként hét héten át foglalkozott velük Petrovics Sándor táncművész, aki egy izraeli társulattól (Vertigo Dance Compagny) érkezett a fiatalokhoz és az izraeli mozgásnyelveket oktatta nekik, ami a Vertigoé, Gaga és Ilan Lev módszereket foglalja magába. Contact, föld és release technikát tanulhattak tőle.
  • Ezeket megelőzően, már a nyári edzőtáborozás során elkezdődött a felkészítésük Győrben, ahol öt napon át napi tíz órában négy tanárral dolgozhattak a többszörös világ és Európa-bajnok Gráciások edzőtáborában.

Már elindult a visszaszámlálás a sztártanár érkezéséig. A táncosok óriási izgalommal várják a vele való közös munkát és keményen dolgoznak addig is, hogy megfelelhessenek a velük szemben támasztott elvárásoknak.