SOKAK SZERINT SZEMFÉNYVESZTŐ ÁTVERÉS A MATKOVICH-FÉLE FŐTÉRI CSÚSZKAPÁLYA

A puding próbája az evés – tartja a mondás, s igaz ez a nagy dirrel-durral beharangozott főtéri csúszkapályára is, amely az első adventi hétvégén igencsak leszerepelt, sokakban nagy csalódást keltett, mondhatni elhasalni látszik ez a Matkovich-projekt (is), nem úgy mint a családi bizniszek.

Többször a helyszínen járva egyelőre nem fedeztünk fel tömegeket a csúszkapályánál, nem hullámoztak a sorok a hétvégi napokon, inkább többen egy röpke szemrevételezés után csalódottan visszafordultak a helyszínről.

Csokorba gyűjtöttünk néhány keresetlen véleményt a járókelőktől illetve a közösségi média különböző fórumain véleményt nyilvánítóktól.

„Nézze, áll a víz a pályán, eszem ágában sincs felengedni a gyerekeket, hogy elázzanak aztán megfázzanak.”

„A felmosott konyhakövünk is csúszik annyira, mint ez a vacak, kár volt felbiztatni a srácokat, hogy ez biztos jó móka lesz.”

„A látszatönkormányzás, a nihil, a gagyiság újabb szomorú bizonyítéka ez a csúszkapályának becézett valami, ez szemfényvesztés, parasztvakítás, népbutítás a javából, mi nem kérünk belőle.”

„Még kritizálja valaki, hogy nem valósul meg itt vizes projekt, lám, itt ez a pocsolya, meg lesz csobogó is a Márvány téren, hogy oda ne rohanjunk. Bezzeg a strand gyerekpancsolójának felújítását az egész ciklusban nem tudta végbevinni ez a kártékony, mihaszna városvezetés. Ha mondjuk jövő év májusának végén át is adják, azzal sem tudják feledtetni, hogy elloptak tőlünk több évet.”

A magunk részéről csak annyit teszünk hozzá:

Matkovich Ilona polgármester tapsikolva jelentette be, hogy több év kihagyás után a mostani szezonban újra lehet siklani a főtéren, de hát ebben sincs nagy köszönet, hiszen csalódást keltő, hogy nem jégpálya készült ugyebár, hanem műanyag úgynevezett csúszkapálya – kisebb és gagyibb a korábban megszokottnál, jóformán használhatatlan, de legalábbis nem kínál nagy élményt.
Aligha valószínű, hogy valaki itt, a városháza tövében – átvitt értelemben – térdre-hasra rogyna az akarnok nagysasszony és kompániája kegyétől meghatódva.
Félrevezetés van itt ezerrel, becsapás, kábítás, a szenny, a nihil, a szomorú valóság leplezése silány látszatokkal.