SZOMBATON RENDEZI A HAZAJÁRÓ HONISMERETI ÉS TURISTA EGYLET A HAGYOMÁNYOS BÖRZSÖNY VULKÁNTÚRÁT

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet egy igazán izgalmas túraprogramra hívja és várja a vállalkozó kedvű természetjárókat december 9-én, ez a Börzsöny Vulkántúra – 2023, a Hazajáró Kupa részeként.

Az egylet egyik alapítója, a Hazajáró című, több rangos díjat elnyert televíziós honismereti magazinműsorban is vezető szerepet játszó Kenyeres Oszkár ajánlójából:
„Igencsak erőt próbáló, hagyományos téli túránkra invitálunk Benneteket immár 19. alkalommal kedvenc hazai hegységünkbe, a Börzsönybe. A túra célja, hogy a résztvevőket végigkalauzolja a miocén kori vulkán kalderáján, és egyben tisztelegjen a nagyszerű ember és geológus, Breuer László, alias Sumi emléke előtt. A túrán való részvétel online nevezéshez kötött. A túra szintidőn belüli teljesítésének feltétele a jó állóképesség!”

Rajt: 6:00 – 8:30
Rajt és cél: Királyréti vadászkastély (a volt kastélyhotel)
Táv: 42 km
Szintemelkedés: 2216 m
Szintidő: 12 óra
Útvonal: Királyrét – Taxi-nyiladék – Cseresznyefa-parkoló – Vasfazék-völgy – Nagy-Hideg-hegy – Csóványos – Magosfa – Miklós-tető – Fekete-völgy – Jancsi-hegy – Hollókő – Salgóvár – Magyar-hegy – Magyar-völgy – Bányapuszta – Hanák-rét – Nagy-Hideg-hegy – Magas-taxi-rét – Grófi út – Taxi-nyiladék – Királyrét.

Nevezési díj: 2500 forint, meleg étellel a célban 3700 forint (Hazajáró Egylet tagoknak 1500 forint, meleg étellel a célban 2700 forint).
Szolgáltatás: célban meleg étel, útvonalon frissítő pontok. Meleg étel: babgulyás vagy lángos. (Vegetáriánusoknak hús nélküli bableves vagy lángos.)
Díjazás: oklevél, kitűző.
Online előnevezés, előnevezési határidő: december 8. péntek 23:59.
Szállás: a rajt helyszínén, a királyréti vadászkastélyban. Szállásfoglalás egyénileg a 06-27-585-100-as telefonszámon vagy a kastelyhotel@kiralyret.hu címen lehetséges.
Amennyiben a Magas-Börzsönyben jelentős hó lenne jövő szombaton, a szervezők növelik a túra szintidejét.