ADVENTI PROGRAMOK A PÜSPÖKSÉG SZERVEZÉSÉBEN: JÖVŐ SZOMBATON KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, EGY HÉTRE RÁ CSALÁDI NAP

A Váci Egyházmegye két kiemelkedő váci adventi családi programja ebben az esztendőben a Váci Egyházművészeti Gyűjteményben tartandó kézműves foglalkozás és a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban megvalósuló családi nap.

Adventi kézműves foglalkozás az Egyházművészeti Gyűjteményben (Március 15. tér 4.)

Marosi Eszter építész vezetésével műhelyfoglalkozásra várják az alkotni vágyó gyerekeket december 9-én délelőtt 10 és 13 óra között, valamint délután 15 és 18 óra között.

A gyerekek az alábbi dolgokat készíthetik el: mécsesárnyékoló – angyal lámpás, oldalain angyal-árnyékképpel; marokkövek – karácsonyi dekorációval, ólomüveg-technika alkalmazása sima, fehér köveken; családi imakocka és hozzá tartozó imafüzet; karácsonyi 3D képeslapok; papírszövés – szentek idézeteiből szőtt képek.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleiket, kísérőiket tárlatvezetésekre hívják a múzeum munkatársai 10:30-tól és 15:30-tól az Örökség c. kiállítására. Ezenfelül séta és beszélgetés indul 12 és 16 órakor a Példaképek c. utcai tárlat közös megtekintésére, mely az Ars Sacra Fesztivál utazókiállítása.

A program résztvevőit meleg teával és pogácsával várják. Az egyes sétákra és vezetésekre bárki csatlakozhat! Részvételi díj: egységesen 1200 Ft/fő, amely tartalmazza a foglalkozások anyagköltségét és a vezetéseket.

A kézműves-foglalkozásokra a korlátozott létszám miatt december 5-ig előzetes regisztráció szükséges a muzeum@vaciegyhazmegye.hu címen. A műhelyek turnusain legfeljebb 25-25 gyermek vehet részt. A jelentkezésben kéretik feltüntetni a választott időpontot (délelőtt vagy délután), valamint hogy hány gyermek venne részt.

Adventi családi nap a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban

Időpont: december 16., szombat 10 és 19 óra között
Program: 10:00–18:00 Kézműves foglalkozások gyerekeknek: karácsonyi díszek készítése, festés, rajzolás, csokikeresés, 11:00 Katáng zenekar műsora, 15:00 Mesemondás: adventi történetek – Csörgei Andrea, 16:00 Adventi orgonakoncert gyerekeknek – Kovács Balázs, 17:00 Marton Zsolt püspök atya köszöntője, gyertyagyújtás, elmélkedés, 17:15 ISZKIRI együttes koncert, 18:00 Vác Civitas zenekar kamaraformációjának műsora.

Ebből az alkalomból nyit meg a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpont kávézója, a családi nap folyamán szeretettel várja látogatóit ínycsiklandozó kávékkal, forró csokival és süteményekkel.

Püspöki palota

11:00 és 14:00 Palotalátogatás (regisztrációhoz kötött: latogatas@vaciegyhazmegye.hu)

Az egész napos programsorozaton (beleértve a palotalátogatást is) ingyenesen lehet részt venni.