KARÁCSONYI GYŰJTÉST SZERVEZ A MAGYAR VÖRÖSKERESZT

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint az ünnepekre való tekintettel édességet, szaloncukrot gyűjt december első két hétvégéjén a Magyar Vöröskereszt a rászorulóknak – közölte a szervezet. A tájékoztatás szerint az adományokat országszerte az Auchan áruházakban a vevőszolgálatok közelében felállított gyűjtőpontokon várják.

Az “Egy csomag szeretet” elnevezésű jótékonysági akciót harmadik éve rendezik meg, és elsősorban konzerveket, lisztféléket, hüvelyeseket, száraztésztát, kakaót, gyümölcsleveket, bébiételeket várnak – írták a közleményben. Hozzátették, hogy tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a karácsony közeledtével édességeket is gyűjtenek.

Az adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket a Magyar Vöröskereszt szeretne az ünnepek előtt átadni a helyi igényeket jól ismerő megyei szervezetein keresztül nehéz sorsú családoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézményben élőknek – jegyzeték meg.

A közleményben idézték Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját, aki úgy fogalmazott, hogy a tavalyi akcióban 18 tonna adományt gyűjtöttek és juttattak célba karácsony előtt. A főigazgató bízik benne, hogy idén is számíthatnak a vásárlók segítő szándékára.