EGY OSZTRÁK KISVÁROS MINDENNAPJAI – OLVASÓI LEVÉL

Olvasóink – akik mind ezidáig ellenállóképesek maradtak a városházi propaganda-ragállyal szemben, ráadásul még szájzárat sem hajlandók magukra erőltetni – a még le nem tiltott közéleti fórumokon folyamatosan számon kérik Matkovich Ilonán és csapatán a szemmel láthatóan képességeiket messze meghaladó csúcsígéretük totális csődjét: az OSZTRÁK KISVÁROS nevű „politikai termék” rothadtságát.  Íme a váciak egyik legfrissebb  (mai) tapasztalata, amely sajnos nem elszigetelt jelenség, mert igazából bárhova is néznek, amely nem valamely szem előtt lévő terület, vagy valamelyik érdekérvényesítő képviselő utcája, az mind egy retkes, koszos, gazdátlan település benyomását nyújtja.

E vezetés alatt Vác nem a nyugatosodás, hanem a balkanizálódás útjára lépett ezen a téren is – vélik levelezőink.

Immár négy éve erről panaszkodnak olvasóink, még azok is, akik hiába szavaztak a mai vezetésre, még ők is kényszerűen azt tapasztalják, hogy utcájukat ellepi az évek óta el nem hordott lomb, az ott hagyott szemét, az állati és az emberi ürülék… Rendet szerető lokálpatriótaként

  • hiába tesznek meg mindent a váci polgárok a maguk erejéből,
  • mások mocskát hiába zsákolnak be önszorgalomból,
  • hiába teljesítik az önkormányzat rájuk rótt külön terhét, amit a közösségi együttélés szabályainak „becéztek el”,
  • egy rátermett, választási ígéretét betartó,

Váccal valóban törődő vezetés nélkül ez a küzdelem sikertelen marad a városi mocsokkal szemben.

Külön sorozatot is kapott már lapunkban

„EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? Vagy lesz ennél még rosszabb is?” címmel az olvasóinktól kapott minden képes/szöveges üzenet. Nagyjából 200 „osztrák kisvárost” hiányoló levelet publikáltunk ezidáig.

Íme a szerkesztőségbe küldött legfrissebb fénykép mellé az olvasónk a következő megjegyzést írta:

„Mai gyöngyszem. A boltok közelében még mindig nincs a Városfejlesztő által egy utcai szemétgyűjtő sem felszerelve. Na persze, azt üríteni is kéne!”

Olvasói leveleink gyakran fejeződnek be a mostanihoz hasonló tartalommal:  „kérem, hogy nevemet ne írják le, nehogy Frau Dafke bosszúja lesújtson rám.” E közéleti légkör kialakulásáért a jelenlegi városvezetés legalább annyira felelős, mint az utcán heverő mocsokért.

Ha Önnek is elege van a város közéletét áthálózó propagandából, kérjük, jelezzen vissza továbbra is! E fórumon még mindig megteheti!