DMRV: AZ IVÓVÍZ TOVÁBBRA IS KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ ÉS FOGYASZTÁSRA ALKALMAS

Tegnap a délutáni órákban Vácott a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a homokos földút, amely alatt egy 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott. A meghibásodott vezetéket a DMRV szakemberei azonnal azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását, így a szennyvíz kiáramlása megszűnt. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas – áll a DMRV csütörtöki közleményében.
Mint írják, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. A kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett.
A rendszeresen végzett vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy az ipari szennyvíz szennyezőanyag tartalma egyik komponens esetében sem éri el a váci szennyvíztisztító telep tisztított szennyvizeire hatóságilag meghatározott határértékeket, toxikus anyagokat pedig nem tartalmaz.
A sérült vezetékszakasz helyreállítása várhatóan még a mai nap folyamán megtörténik – zárul a DMRV közleménye.