VÉNÉGY: A KOSHEEN, A CARI CARI, AZ ANALOG BALATON, A TANKCSAPDA IS FELLÉP A 2024-ES FESZTIVÁLON

A jövőre június 20. és 23. között tartandó VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóra a szervezők a hazai előadók között első körben bejelentették az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee, Dzsúdló, az Elefánt, valamint a Tankcsapda fellépését, míg a külföldi vendégek között biztosan érkezik az osztrák CariCari, a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz.

Élő zenekari show-val érkezik a Dunakanyarba a Kosheen. A legendás drum ‘n’ bass, trip-hop trió neve még azok számára is ismerősen cseng, akik a kétezres évek elején még nem jártak bulizni. A formáció olyan világslágereket jegyez, mint a ’Hide U’, vagy a ’Catch’. 2001-ben a Resist című albumukkal robbantak be a zenei életbe, onnan az európai toplisták élére és a fesztiválok nagyszínpadára. Számos díjat bezsebeltek, végig turnézták a világot, hazánkban is többször jártak. Több mint 20 év után is közönségkedvenc zenekar. Mi a titkuk? Élő koncertjeiken elementáris energiák szabadulnak fel, az énekesnő Sian Evans karizmatikus jelenléte, szenvedélyes előadásmódja teljesen magával ragadja a közönséget. Az extázis és a tánc ezúttal a VéNégy Fesztivál közönségét fogja elragadni június 22-én a nagymarosi Duna-parton.

Elektronikus zenei ütemekben a nyitónapon sem lesz hiány, koncertet ad az Analog Balaton, valamint visszatér a Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotta osztrák duó, a CariCari és az Elefánt, akik ezúttal a nagyszínpadot fogják felrobbantani.

A fesztivál pénteki napját az őrült mód hasító, rekordidő alatt teltházas bulikat produkáló hiphop fenegyerekek, Beton.Hofi, Co Lee és Dzsúdló fogja uralni.

A zárónap a rock jegyében fog telni, Magyarország legnépszerűbb rockzenekarával, a Tankcsapdával az élen.

A szervezők várják az ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy a fesztiválozók mely bandákat, előadókat látnák-hallanák szívesen újra a nagyszínpadon a 2023-as fellépők közül. Az elővételi belépőváltás keretében a diákbérletekhez december 29-ig ajándék kempingbérlet is jár.

Az eddigi kritikák és közösségi média kommentek összegzéseként leszűrhető az az általános vélemény, hogy a VéNégy fesztivál egy szerethető, élhető, természetközeli és családbarát program, egy hely, egy esemény, ahol a diákoktól a kisgyermekes családokon át egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a maga szórakozását.

A szervezők célja, hogy hosszú távon is megőrizzék a rendezvény családias jellegét, fontos missziójuk a színház népszerűsítése, valamint az értéket közvetítő összművészeti programkínálat.

„Művészeti fesztivál vagyunk, nem célunk túl nagyra nőni, vagy beállni a több tízezres tömegeket mozgató mainstream fesztiválok közé. A növekedés irányát nem a mennyiségben, hanem a kínálat sokszínűségében és a minőségben látjuk. Bár évről-évre egyre több látogató fordul meg az eseményen, 2023-ban már több mint 13 000 főt köszönthettünk Nagymaroson, mégis a legnagyobb öröm, amikor azt a visszajelzést kapjuk a fesztiválozóinktól, hogy a VéNégy azért más, mint a többi, mert lelke van” – tette hozzá Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató.