AZ IZRAELI TERRORTÁMADÁS IDEJÉN TÁMADJÁK MATKOVICHÉK A VÁCI ZSIDÓ HITKÖZSÉG VEZETŐJÉT

Nem válogatta meg szavait a váci balliberális önkormányzat havilapja, amikor Turai Jánosról, a Váci Zsidó Hitközség elnökéről írt októberi számában. Az esetről Turai János korábban egy közleményt juttatott el a VácOnline-nak, amiben leírta: „Nem csodálkozom azon, hogy az elmaradhatatlan «zsidókártyát» ismét előkaparták.”

Turai János neve a Védjük meg Vácot! című nyilatkozat kapcsán merült fel a lapban. A dokumentumot váci jobboldali, baloldali és független közéleti vezetők írták alá, akik azt állítják, hogy a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta. Az aláírók közt van Turai János is, akiről így ír az önkormányzat újságja:

Turai János: előszeretettel hivatkozik magára a Vác környéki zsidóság képviselőjeként, azonban a fideszes antiszemitizmust valamiért nem ítéli el: az antiszemita megszólalásairól is ismert Bayer Zsoltot korábban barátjának nevezte, a valódi zsidó szervezetekkel ellentétben a miniszteri szintű Horthy-megemlékezésektől nem határolódott el.”

Turai János ennek kapcsán közölte: „Büszke vagyok arra, hogy olyan emberek társaságában lehetek, akik a városért sokkal többet tettek, mint a jelenleg  uralkodó innen-onnan összetákolt politikai kurzus. Köszönöm, hogy a városi lakájmédia leközölte mindazon személyek fényképét, akik nyilvánosan tiltakozni mertünk az uram, bátyám megmosdatott és a választásokhoz közeledve egyre jobban cukinak festett, báránybőrbe öltöztetett farkasok ellen.”

A Váci Zsidó Hitközség elnöke hozzátette: „Nem  csodálkozom  azon, hogy az elmaradhatatlan  »zsidókártyát« ismét előkaparták, mint a gondosan  álcázott antiszemitizmusukat, amit  én rám is többször osztottak, testvérkéjükkel, a Vác és Környéke oldallal. Többek között azt is megírták rólam, hogy előszeretettel hivatkozom a Vác és környéke zsidóság képviselőjeként, ami mindig is csípte a szemüket, mert sehogy sem tudnak elnémítani, a konfrontáció igazi okát viszont bölcsen elhallgatják, jelenleg sem írnak róla, pedig nagyon érdekes lenne. Meg aztán azt is le tudták írni, hogy Bayer Zsoltot korábban barátomnak neveztem, a valódi zsidó szervezetekkel ellentétben. Hát igen, Bayer Zsoltot nem csak korábban, hanem jelenleg is barátomnak tartom, aki kendőzetlenül, olykor szenvedélyesen megmondja és leírja a valóságot, szakmai tudásához nem fér kétség.”